image

2022 YKS istatistiklerinin ÖSYM tarafından paylaşıldığı hatırlatılan açıklamada, sonuçların eğitim siteminin durumunun iç açıcı olmadığını bir kez daha ortaya koyduğu belirtildi.

"CESUR ADIMLAR ATILMALI, DOKUNULMAZLARA DOKUNULMALIDIR"

Açıklamada, "ÖSYM'nin yayımladığı '2022 YKS Sayısal Verileri' çalışmasına göre YKS’nin 'Temel Yeterlilik Testi' oturumuna 3 milyon 8 bin 287, 'Alan Yeterlilik Testi' oturumuna ise 1 milyon 852 bin 678 aday katıldı. Toplam 96 bin 518 öğrenci sınavda sıfır çekti. Alan bazındaki sonuçlar ise daha vahim. Söz konusu sonuçlara göre sayısalda 422 bin, eşit ağırlıkta 362 bin, sözelde ise 72 bin öğrenci sıfır puan aldı." bilgisine yer verildi.

Batıcı, Kemalist ve seküler temelli 12 yıllık zorunlu eğitimin sonucu yüzbinlerce öğrencinin sıfır çektiğine işaret edilen açıklamada, "Eğitimde iflasın ve çöküşün belgesi olan bu sonuçlar, yaşanan sorunun kaynağının bizzat eğitim sisteminin kendisi olduğunu gösteriyor. Yüz yıldır Batı’ya endekslenen eğitim sistemi çökmüştür. Pansuman yöntemlerle adeta yamalı bohçaya dönen eğitim sistemi artık mevcut haliyle ya da yapılacak yeni yamalarla yoluna devam edemeyecek bir hal almıştır. Hükümet acilen eğitim sisteminde köklü değişimlere gitmelidir. Cesur adımlar atılmalı, dokunulmazlara dokunulmalıdır. Zarar veren ve faydasız metotlardan vazgeçilmelidir. Geniş kapsamlı bir uzmanlar kurulu oluşturularak uzun vadeli köklü çalışmalar başlatılmalıdır. Her geçen gün gençlerimiz için ciddi bir kayıptır. Artık gelecek nesilleri kaybetme lüksümüz yoktur." denildi.

HÜDA PAR uyuşturucuyla mücadele konusunda da açıklamada bulundu. Açıklamada, "Uyuşturucu madde kullanımının salgın bir hastalık gibi hızla yayıldığı bir dönemde madde bağımlılığı ile mücadelede önemli bir ayak olan yargı ve güvenlik birimlerinden şahısların bu tür çirkin işlere aracılık etmesi kabul edilemez. Bu hadise, devletin uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadelede hem yöntemler hem tedbirler ve cezai müeyyideler bakımından yetersiz olduğunu göstermektedir." ifadelerine yer verildi.

Zararlı maddelerin yerel, bölgesel ve küresel ölçekte bir ticarî piyasasının bulunmadığı belirtilen açıklamada, "Bu piyasa art niyetli, din ve manevîyat düşmanları tarafından sürekli canlı tutulmaktadır. İnsanlarımızın zararlı alışkanlıklardan korunmaları için ailelere, eğitim kurumlarına, devleti idare edenlere büyük görevler düşmektedir." denildi.

Açıklamada, "Uyuşturucu ile mücadele, çok yönlü bir mücadele gerektirmektedir. Sadece figüranlar değil bataklığın başındaki baronlar hedef alınmalı, makamı ve mevkii ne olursa olsun hiç kimseye iltimas gösterilmemelidir. Devlet, uyuşturucu maddelere erişim yollarını ortadan kaldırmak için gerekli tedbirleri almalı, denetimleri artırmalı ve caydırıcı müeyyideler uygulamalıdır." çağrısında bulunuldu. HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *