image

Yıllardır devam eden genç evlilik mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiği anımsatılan açıklamada, "Batı’nın ailesiz bir toplum dayatması sonucu ülkemizde feminist akımların baskısı ile genç yaşta yuva kurmuş gençler cezaevine atılıp eşleri ve çocukları mağdur edilmiştir. Genç yaşta evlenenlerin mağduriyeti akla ziyan uygulamalarla hâlâ devam etmektedir.” Denildi.

Açıklamada, “Hükümet defaatle mağduriyetlerin giderilmesi için sözler vermiş ancak fiili olarak hiçbir adım atılmamıştır. Genç yaşta yuva kuran ailelere yönelik gerek yargılama sürecinde gerek cezaevi sürecinde gerekse de tahliye sonrası süreçte sosyal, psikolojik ve ekonomik baskılar kurularak mağduriyetleri katmerleştirilmektedir. Cezaevinden çıkan eş siciline istismarcı kaydı geçtiğinden dolayı iş bulamamakta, günlük işlerde dahi sicil kaydı duyulduğunda işine son verilmektedir. Bu durum büyük travmaların yaşanmasına sebep olmaktadır. Evine ekmek götüremeyen bir baba, sokakta, okulda ve toplumda dışlanan çocuklar, baba iş bulamadığı için çalışmak zorunda kalan anne ve bu nedenle annenin ilgi ve bakımından mahrum kalan çocuklardan oluşan bir aile tablosu bizleri ürkütmektedir.” Denildi.

Açıklamanın devamında, “Yaşanan tüm bu mağduriyetlerin giderilmesi, aile kurumunun güçlenmesi ve korunması için gerekli yasal düzenlemelere bir an önce gidilmelidir." denildi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *