image



Kurban Bayramı'nı sevdikleriyle birlikte geçirmek, memlekethasreti gidermek için 9 günlük bayram tatilinde memleketlerine gidenler,tatilin son gününde yeniden yoğun bir şekilde dönmeye başladı.

Okulların tatil olması ve 9 günlük Kurban Bayramı tatilinifırsat bilenler, büyük şehirlerin yoğun şehir hayatından uzaklaşmak, bayramısevdikleriyle geçirmek ve hem kurbanlarını memlekette kesmek hem de memlekethasreti gidermek için doğdukları topraklara gelmişlerdi.

Bayram öncesinde özellikle Doğu ve Güneydoğu illerine yoğunbir gidişin olması sebebiyle otobüslerde yer kalmamış, firmalar ek seferçıkarmak zorunda kalmıştı.

Bayram boyunca İstanbul'da özellikle trafik açısından ciddibir rahatlama yaşanırken, tatilcilerin geri dönmesi ve yarın başlayacak olanmesai ile birlikte yeniden yoğunluk oluşması bekleniyor.

BATMAN VE DOĞU İLLERİNDEN İSTANBUL’A DÖNÜŞ BAŞLADI

Tatilin sona ermesiyle özellikle Mardin, Batman, Diyarbakırgibi illerden yola çıkan ve sabahın erken saatlerinde Esenler Otogarı'na varanotobüslerden inen yolcular otogarda ciddi yoğunluk oluşturdu. Yolcular,memleketlerine özgü yöresel lezzetleri, meyveleri ve yiyecekleri de beraberlerindegetirmeyi ihmal etmedi.

Bayram tatilini memleketi Samsun'da geçiren Osman Kara,bayram tatilinin güzel geçtiğini, eski bayramlardaki dönüş yoğunluğunun artıkyaşanmadığını ama otogarda eskisi gibi uzun süre servis beklemeye devamettiklerini söyledi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *