image

Batman’daki kitabevi sahipleri, okuma oranlarının azaldığı günümüzde her yıl tatil dönemleri, yaz aylarının bu oranı çok daha fazla düşürdüğünü söylüyor.

Kırtasiye ve kitabevi işletmecisi Veysi Güney, okulların kapanmasıyla birlikte kitap satışlarında düşüş yaşandığını söyledi.

Bu düşüşün daha önceki yıllara oranla çok daha fazla olduğunu vurgulayan Güney, gelişmiş ülkelerde ise kitap satış ve okuma oranlarının arttığına işaret etti.

“HAYAT PAHALILIĞI DA BUNU ETKİLİYOR”

Özellikle Türkiye’de yaz aylarında okuma oranlarının bayağı düştüğünü aktaran Güney, “Bunun sebebi sadece okulların kapanması değil, aynı zamanda hayat pahalılığından da kaynaklanıyor. Hayat pahalılığı Türkiye’de birçok sektörde olduğu gibi kitap sektörünü de vurmuş bulunmaktadır.” dedi.

Kitap fiyatlarının yüksek oluşunun da kitap satışlarını düşürdüğünü ifade eden Güney, bu düşüş nedeniyle kırtasiye ve kitap sektörünün olumsuz etkilendiğini kaydetti.

Bir diğer kitabevi işletmecisi Mehmet Şirin Yağmahan ise genellikle yaz aylarında kitap okuma oranlarının düştüğünü aktardı.

Yağmahan, “Şu an çok sakin. İnsan bedenini dinlendirmesi için günlük en az 1-2 saat kitap okuması lazım. Bence kitapsız bir yaşam olamaz. İnsan ne kadar gezse de kitabın verdiği o havuz bilgisi kadar bilgi alamaz. Kitabın yerini ne internet, ne televizyon ne telefon ne de sosyal medya hiçbir şekilde dolduramaz.” Dedi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *