image

Öğrencilerin LGS tercihleri sürerken eğitimci ve uzmanların tavsiyeleri de sürüyor. Bu ayın 20’sine kadar sürecek olan tercihler konusunda önemli tavsiyelerde bulunan Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkan Yardımcısı Hamdin Aslan, tercih yapılırken çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Aslan, yanlış tercihin öğrencinin geleceğini karartabileceğini, eğitim hayatını olumsuz etkileyebileceğini vurguladı.

Son yıllarda ciddi bir başarı trendi kazanan İmam Hatip Okullarıyla ilgili de konuşan Aslan,  İmam Hatip Okullarının tercih sıralamasında önemsenmesi gerektiğini ifade etti.

İMAM HATİBE GİDEN SADECE İMAM OLUR ANLAYIŞI YANLIŞ

Aslan yaptığı açıklamada, "Diğer okullarımızda da elbette ciddi başarılar elde edilmiştir ama 2014'ten bu yana ortaokullarda yeniden hayata geçmiş olan İmam Hatip okullarımızın da başarısı göz kamaştırıcıdır. 500 tam puan alan 193 öğrenci arasında 12 imam-hatip öğrencisi olması da ayrıca gurur vericidir. Son dönemlerde özellikle okul ayrımı yapılma noktasında yaşanan kaygıların yersiz olduğu, imam hatibe giden sadece imam olur gibi bir kaygının gereksiz olduğu, imam hatibe gittiğinde de ciddi başarı elde edebildiği dereceye giren çok sayıdaki İmam Hatip öğrencisiyle tescil edilmiş oldu." dedi.

Daha tercihlerini yapmamış öğrencilere ve velilerine çağrıda bulunan Aslan, “Hiçbir şey için geç değildir. Bu noktada çocuklarımızı özellikle kaygıdan ve korkudan uzak tutalım. Çocuklarımızın maddi ve manevi hayatlarına daha fazla katkı sağlayabilecek İmam Hatip liselerinin tercih edilmesinin önünde hiçbir korkunun kaygının olmadığını somut olarak görüyoruz. Yine önümüzdeki günlerde üniversite sınavları açıklandığında, İmam Hatip ortaokullarında gösterilen başarının, İmam Hatip liselerinde de artarak devam ettiğine,  YKS'de Türkiye derecesi yapacak çok sayıda öğrenciyle  şahit olacağız.” İfadelerini kullandı.

SEVDİĞİNİZ ALANLAR İÇİN TERCİHİNİZİ YAPIN

Herkesin Fen liselerine veya Anadolu liselerine yerleşmek için çabaladığını, bu durumu anlayışla karşıladıklarını vurgulayan Aslan, “ Ama herkesin Fen veya Anadolu liselerine girmeleri mümkün olmayabilir. Tercihlerinizi yaparken yetenekli olduğunuz ve sevdiğiniz alanları tercih etmelisiniz. Bu anlamda meslek liselerine yönelik ilgi ve kabiliyeti olanların bu okulları tercih etmeleri ileride meslek hayatlarında başarılı olma şanslarını artıracaktır” dedi.HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *