image

Adıyaman Şehit Fazıl Gürs Ortaokulu öğrencileri, Adıyaman İl Müftülüğünde görevli Kur'an kurslarında eğitim veren hafızlar tarafından hafızlık için eğitimden geçiriliyor.

Dördüncü sınıfı bitirdikten sonra, okul bünyesinde hazırlanan 60 soru sorulan sınavın ardından başarılı olan öğrenciler. sekiz haftalık eğitimin ardından hafızlık için hazır hale geliyor.

"Bu sene LGS'de de tam puan alan hafız öğrencilerimiz oldu"
Hafızlığın akademik derslere engel olmadığını belirten Daru'l Erkam Kur'an Kursu öğreticilerinden Hüseyin Kandemir, "Şehit Fazıl Gürs Ortaokulu akademik derslerle beraber hafızlık eğitimi veren bir okulumuzdur. Bu anlamda ilimizdeki tek proje okulumuzdur. Çocuklarımız dördüncü sınıfı bitirdikten sonra sekiz haftalık bir eğitimden geçiyor. Bu eğitim sürecinde çocuklarımızı değerlendirip hafızlığa uygun olanları tekrar okulumuza kayıt yaptırıyoruz. Beşinci sınıfta, akademik derslerle hafızlık eğitimlerini de alıyorlar. Altıncı sınıfta akademik derslerine ara verip hafızlıklarını genel manada tamamlıyorlar. Daha sonra yedinci sınıfta kaldıkları yerden devam ediyorlar. Altıncı sınıfta matematik, Türkçe, fen gibi temel dersleri almaya devam ediyorlar. Bu sene LGS'de de tam puan alan hafız öğrencilerimiz oldu. Hafızlık eğitimi aslında akademik eğitime de ciddi manada katkı sağlıyor. Öğrencilerimizin daha başarılı olmasını sağlıyor. Seçkin hoca arkadaşlarımız bu eğitime destek veriyor." dedi.

"Hem hafızlık hem de akademik derilesilerini vererek öğrencilerimizi yetiştiriyoruz"
Hafızlık eğitimi veren Mehmet Zeynal Sitil, "Çocuklarımız ilkokul dördü bitirdikten sonra beşinci sınıfa geçerken onların kayıtlarını yaptırıyoruz ve bir sınava tabi tutuyoruz. Sınavda başarılı olan öğrencilerden hafızlık kriterlerine uygun olanlarını seçiyoruz. Daha sora bu öğrencilerimi sekiz haftalık bir hafızlık ön eğitiminden geçiyor. Burada başarılı bir şekilde geçen öğrencilerimiz eylül ayında tekrar komisyondan geçiyor. Eylül ayı ile birlikte hem hafızlık hem de akademik derilesilerini vererek öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Hem dinini hem Kur'an-ı Kerim-i hem de Peygamberin hayatını en güzel şekilde burada öğreniyor. Bunun yanı sıra akademik derslerini de en güzel şekilde öğreniyor çocuklarımız. Akademik derslerinden geri kalmadan eğitimlerini tamamlıyor." ifadelerini kullandı.

"Çok eğleniyoruz"
Hafızlık eğitimi alan öğrencilerinden Kerem sefa Dost, "Burada hem hafızlık hem de akademik derslerimizi görüyoruz. Hedefimiz hafız olmaktır. Hocamız bizimle çok ilgileniyor. Oyunlar oynuyoruz, pikniğe gidiyoruz, futbol müsabakaları yapıyoruz. Yaz kurslarında çok eğleniyoruz." şeklinde konuştu.

"Hedefimiz hafız olmaktır"
Ertuğrul Gazi Güleş, "Burada hem hafızlık hem de akademik derslerimizi görüyoruz. Hedefimiz hafız olmaktır. Amacımız başarılı bir şekilde okulumuzu bitirmektir. Hüseyin Hocaya çok teşekkür ederiz." diyerek duygularını dile getirdi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *