image

Önümüzdeki cumartesi kurban bayramı… Hem vatandaşı hem de esnafı bayram telaşı sardı. Batman esnafı bayram hazırlıklarını bitirdi. Bayram şekeri ve diğer ürünler tezgâhlardaki yerini aldı. Bayrama sayılı günler kalmasına rağmen herhangi bir yoğunluk yaşanmazken, esnaf umudunu son iki üç güne bağlamış durumda.

“ALIŞVERİŞ DURGUN”

Bayram alışverişinin durgun olduğunu söyleyen esnaf Yahya Aksoy, şeker fiyatlarının geçen Ramazan Bayramına göre daha yüksek olduğunu söyleyerek, bayram hazırlığı için bayram şekerlerini sergilediklerini söyledi.

Şeker fiyatlarının geçen bayrama göre daha yüksek olduğunu belirten Aksoy, ““Fiyatlar geçen bayrama göre daha yüksek. Alışveriş için gelen kişiler arasında 1 kilodan daha fazla alanlar çok nadirdir. Genel olarak 1 kilodan daha az almaktadırlar. Bayram alışverişi biraz durgun… Vatandaşlar en çok çikolatalı şekerleri tercih etmektedir. Fiyatlar 35 liradan başlıyor 220 TL’ye kadar gitmektedir. Bu fiyatların yüksek olmasının nedeni ise piyasaya bağlıdır.” Dedi.

“UMUTLA BEKLİYORUZ”

Diğer bir esnaf Mücahit İpekyüz ise orta halli vatandaşa yönelik uygun fiyata şeker sattıkları için bayram alışverişinden umutlu olduklarını söyledi. 

Fiyatlarda ciddi bir artışın olmadığını söyleyen İpekyüz, “ Lüks olmayan şekerde fiyatlar çok oynamadı. Umutluyuz. İnşallah güzel bir alışveriş yapacağız. Tezgâhımızı açtık, müşterimizi bekliyoruz. Özellikle son iki günde işler daha da iyi olacak.” İfadelerini kullandı.  VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *