image

SÜRÜCÜ KURSLARI ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Akaryakıt zamları ve giderlerin artışı birçok sektörü iflasın eşiğine getirmiş durumda. İş giderlerinin yaklaşık yüzde ellisinin akaryakıta dayalı olan sürücü kursları zor günler yaşıyor. Batman’da faaliyet gösteren birçok sürücü kursu iflas etmemek için çaba sarf ediyor. Bazı sürücü kursları işyerlerini şimdiden devretmek istiyor ama alıcı yok.

“İŞ GİDERLERİMİZİN YAKLAŞIK OLARAK YÜZDE 50’Sİ AKARYAKITTAN OLUŞUYOR”

Çok zor günler yaşadıklarını belirten Merkez Sürücü Kursu yetkilisi Hüsamettin Kanat, “Akaryakıt fiyatları bundan 4-5 ay önce 3 lira civarındayken şuanda 12-13 lira civarında, bu 4 kata yakın bir miktardır. Akaryakıt bizim işimizin ham maddesidir. Çünkü sürücü kursu olarak direksiyon eğitimi veriyoruz. İş giderlerimizin yaklaşık olarak yüzde 50’si akaryakıttan oluşuyor. Akaryakıta bu kadar zammın gelmesi bizi çok zor duruma sokmaktadır.” İfadelerini kullandı.

“PERSONELLERİN ÜCRETLERİNİ VERMEKTE ARTIK GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ”

Giderlerinin sürekli arttığını vurgulayan Kanat, “Sigorta ücretlerinin de artması bizi zorlamıştır. 2021 yılında 1000 lira civarında iken şuanda 1500 liradır. Giderlerimiz artmış durumda. Personellerin ücretlerini vermekte artık güçlük çekiyoruz. Bu şekilde devam ederse birçok sürücü kursu mesleklerini bırakacaklar. Akaryakıt, sigorta, personel giderleri ve araç masrafları hesaplandığında giderlerin ciddi bir şekilde arttığı gözlemlenecektir.” Diye konuştu.

“TALEP AZALIRSA YÜZLERCE KİŞİ İŞSİZ KALACAK”

Kendilerine yönelik talep azalırsa yüzlerce kişinin işsiz kalabileceğini söyleyen Kanat, “Kurs fiyatlarında yüzde elli artış yapmamıza rağmen hiçbir faydası olmadı. Giderlerin daha da artması durumunda bu sefer talep azalacak. Batman’da sürücü kurslarında çalışan yüzlerce kişi var. Talep azalırsa bu insanlarda işsiz kalacak. Şuan da bile kurs merkezlerini devretmek isteyen kişiler var. Fakat giderlerin çok olması ve masrafların artmasından dolayı kimse devralmak istemiyor.” Dedi.

DESTEK VERİN ÇAĞRISI

Sürücü kurslarına destek çağrısında bulunan Kanat, “Bu konuda sürücü kurslarına destek çıkılmalı. Akaryakıt fiyatlarının düşmesi ve sigorta konusunda devletin destekleri bizleri rahatlatacaktır.” İfadelerini kullandı. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *