image

Kıra Dağında bulunan mesire alanına gelen ziyaretçiler lavanta kokularına hayran kaldılar.  Dikilen lavantalar hem rengiyle görsel şölen sunuyor hem de kokusuyla ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.  

Batmanlı ödüllü fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal Kırames alanında fotoğraf çalışması yaparak buranın resmen bir fotoğraf stüdyosundan daha güzel olduğunu anlatarak Misafirlerin, buram buram kokan lavantalar arasında piknik yapması olağanüstü bir hizmet olduğunu ifade etti. 

Fotoğraf sanatçısı Orhan KARTAL "Hem görsel güzellik hem de insanların doyumsuz koku altında iştahı açılıyor. Görselliği ve kokularıyla harika bir yer, fotoğrafçılık açısından da çok zengin bir stüdyo." diyen Kartal, fotoğrafçıların ilgisini çekecek bir alan olduğunu kaydetti. Kartal, bahçenin özellikle gün doğumu ve gün batımında çok güzel görüntü oluşturduğunu anlatarak, "Fotoğrafçılar adına burayı kentimize kazandıranlara çok teşekkür ediyorum. Çok harika bir yer." ifadelerini kullandı. 

Lavanta bahçesinin sadece tarımsal anlamda bir sonucunun olmadığını söyleyen Kartal; “Turizme de çok büyük katkısı var. Artık fotoğrafçılık sanatının bir enstrümanı haline gelmiş durumda. Özellikle Kırames’te yeni oluşturulan bahçenin bu konuda çok ziyaretçi çekeceğini, sosyal medyada çekilen fotoğrafların yayılacağına inanıyorum. Batman, tarımsal üretim açısından çok önemli bir şehir. Bu çalışmaların içerisinde tarımsal ürünlerin çeşitliliğini artırmamız gerektiğini görüyoruz. Burada yapılan çalışma o anlamda da kıymetlidir. Emeği geçenleri kutluyorum.” ifadelerini kullandı. VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *