image


Demirtaş yaptığı açıklamada, “Hindistan’da iki yüz milyonun üzerinde Müslüman yaşamaktadır.  Gelinen noktada Hindu çeteler tarafından Müslüman kadın ve erkeklere yönelik yapılan taciz ve saldırılar yetmezmiş gibi, Hindistan güvenlik güçlerinin Müslümanlara yönelik işkence görüntüleri yüreklerimizi dağlamaktadır.  Bugün Hindistan’da Müslümanların ibadetlerine kısıtlamalar getirilmekte, camilerimiz tahrip edilmekte, çocukların İslami eğitimlerine engeller konulmakta, bacılarımızın tesettürüne el uzatılmakta, Müslüman kardeşlerimizin malları gasp edilmekte ve canlarına kast edilmektedir.  Kısacası Hindistan hükümeti Müslümanları asimetrik psikolojik terörün tüm yönleri ile kıskaca alınmış durumdadır.” İfadelerini kullandı.

Demirtaş şunları söyledi: ”Hindistan Başbakanı Modi’nin Partisinin üst düzey yetkililerinin Peygamberimiz Hz. Muhammed ve eşi Hz. Aişe validemize karşı hakaret içeren ifadeleri bardağı taşıran son damla olmuştur. Kendi değerlerini savunmayanlar, adaleti ayağa kaldırmayanlar, Müslümanların izzet ve şerefini göz ardı edenler, İslam Birliği için çalışmayanlar, Yeni Bir Dünya idealine inanmayanlar elbet ahirette hesap vereceklerdir. Çağrımız; İslam ülke liderlerinin derhal toplanmaları, ülke yöneticilerimizin bu işte öncü olmaları ve dünyada yaşanan zulümlere karşı beraber hareket etmeleridir. Hindistan’daki Müslümanların sıkıntılarının giderilmesi, özgürlüklerine ve insanca yaşama hakkına sahip olmaları için tüm gayreti sarf etmeleridir.”

Demirtaş, “Aynı şekilde medyamızın Hindistan’da yaşanan zulümleri tüm gerçekliği ile yansıtmaları, sivil toplum kuruluşlarının ülke yöneticilerine yapacakları her çağrı, sorumluluk alma ve safımızı gösterme açısından önemlidir.” Dedi.

İslam ümmetine çağrıda bulunan Demirtaş, “Ey Müslümanlar! Ey Vicdan Sahibi Dünya Halkları!  Hindistan’da Müslümanlara yönelik yürütülen sistematik devlet politikasına ve yapılan haksızlıklara karşı tepkinizi göstermek için daha neyi bekliyorsunuz? Unutmayın! Bir sonraki aşaması soykırım ve etnik temizliktir! Anadolu Gençlik Derneği olarak; Adil Düzene dayalı Yeni Bir Dünya kurulmadan zulümlerin bitmeyeceğini bir defa daha ifade ediyor, İslam ülke yöneticilerini ve vicdan sahibi Dünya halklarını sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. “ dedi. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *