image

19 Mayıs Spor Salonunda 41 okulun 4 kategoride yaklaşık 5 bin sporcunun katılımıyla yapılan 2 günlük  ‘Geleneksel Çocuk Oyunları’ Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. 1. Sınıflarda Çift ayak atlama oyununda Cemil Meriç İlkokulu, 2. Sınıflarda El Değdirerek Bayrak Koşusunda Artuklu İlkokulu, 3. Sınıflarda Çemberle iş birliği oyununda Hüseyin Özay ilkokulu ve 4. Sınıflarda Halat Çekme oyununda Vali Zeki Şanal İlkokulu il birincisi oldular.  

“BÜTÜN MİNİKLER ŞAMPİYONUMDUR” 

Geleneksel Çocuk Oyunları yarışmalarının ardından kategorisinde dereceye giren ilk dört okula kupa ve madalya veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, katılım sağlayan bütün okulların ve miniklerin gönlünde birer şampiyon olduklarını söyledi.

 “İzlerken çok eğlendik ve gerçek yarışma heyecanını ve üzüntüsünü çocuklarımızla yaşadık” diyen İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Profesyonel maçlardan daha çok zevk aldım. Bütün mücadeleleri içten ve samimiydi. Her şey masumca yapıldı. Minik evlatlarımız burada eğlenmenin yanı sıra kazanmayı ve kaybetmeyi de öğreniyorlar. 4 kategoride ilk dörde giren okullarımıza verdiğimiz ödüller sembolikti. Katılım sağlayan ve emek veren herkesten Allah razı olsun. İnşallah önümüzdeki yıl en az 100 takım ve 10 bin öğrencimizle yaparız. Uzun zamandan bu yana çocukların mutluluğuna ortak olmamıştık.” diye konuştu.  VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *