image

Millî Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve Üniversiteler iş birliğinde matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla başlatılan Matematik Seferberliği kapsamında; Şehit Şenay Aybüke Yalçın kütüphanesinde düzenlenen matematik materyal sergisi ve matematik belgesel gösterimi Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, kâinatın dahi harf ve rakamlarla okunduğuna dikkat çekti. Kurtaran: "Matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak kolaylaştırmak amacıyla 'Her Yerde Matematik' anlayışıyla Bakanlığımız tarafından ülke genelinde matematik seferberliği başlatıldı. Bakanlığımız matematik öğretme yaklaşımını değiştirecek ve yeni eğilimleri de içerecek şekilde ciddi çalışmaları hayata geçiriyor. Bakanlığımızın başlattığı bu çalışmaları hayata geçirdikçe dersin öğretme pratiği, yaklaşımı ve yöntemini birçok açıdan iyileştirilmiş olacak. Bu konuda getireceğimiz yeni yaklaşımlarla birlikte öğrencilerimizin matematiği severek öğrenmelerini ve yaşama uyarlamalarını hedefliyoruz. Çalışmanın tamamlanması ile birlikte matematiğin sadece yetenekli öğrencilerin yapabileceği zorlu bir ders olmaktan çıkıp tüm öğrencilerin keyifle başarabilecekleri bir ders olmasını amaçlıyoruz.” dedi.

“Bu hafta boyunca öğrencilerimiz bu matematik materyallerinin sergilendiği bu alanı ziyaret edecekler. Aynı zamanda yine kütüphanemizde tarihteki matematikçilerin hayatlarıyla ilgili belgeselleri izleyecekler.” diyen Kurtaran açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Kâinatı harf ve rakamlarla okumaktayız. Harflerle okumaktan yana sıkıntımız yok ama maalesef rakamlarla okumakta ciddi sıkıntılar yaşanmaktayız. Bu anlamda tek taraflı okumakta aslında tam okuma sayılmaz.

İlimizde de çocuklarımıza bu proje kapsamında ARGE bölümündeki matematik öğretmenlerimiz ve ilimizdeki matematik zümremizde önümüzdeki eğitim yılında daha yoğun bir şekilde sürdüreceğiz." EKREM GÜLŞEN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *