image

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Avrupa Komisyonu iş birliğinde Mesleki Beceriler Haftası kapsamında düzenlenen "Yeşil Dönüşüm ve Dijital Meslekler" adlı konferansa katıldı.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonunda düzenlenen konferansta Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Genel Sekreter Ali Yılmaz, dekanlar, müdürler, akademik personel, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansta bir konuşma yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesinde öğrencilere yönelik yapılan faaliyetler, lise öğrencilerinin üniversitede tercih edebilecekleri bölüm ve programlar ile ilgili bir sunumla lise öğrencilerine Batman Üniversitesini anlattı.

Batman Üniversitesi olarak bugüne dek gerçekleştirdikleri tüm akademik ve sosyal faaliyetlerde daima üniversite-şehir birlikteliğinin gücüne, ruhuna inanarak çalıştıklarını belirten Rektör Demir, üniversitelerin uluslararası dünyaya yönelirken, asıl kuvveti var oldukları şehirden, kültürden ve en önemlisi de genç beyinlerin azim ve heyecanından aldıklarını ifade etti.

21. yüzyıl dünyasında hızla gelişen teknoloji ve dijitalleşmeye evirilen şartların pek çok avantajı beraberinde getirdiği gibi büyük bir rekabet ortamı da yarattığını söyleyen Rektör Demir konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kariyer yolculuğunda alışılagelmişin dışında özgün fikirlerle var olabilmek, bir adım öne çıkabilmek, fark yaratabilmek ancak büyük bir emek ve mücadeleyle mümkündür. Kariyer gelişimi sadece mesleki bilgi ve yeterlilikle sınırlı olmayıp esasında bireyin kendini gerçekleştirme yolculuğudur. Bu yolculukta, her geçen gün değişen yeni dünya şartlarında yol haritanızı disiplin, azim ve inançla çok çalışarak belirleyeceksiniz.  Geçmişi, sizi siz yapan değerleri unutmadan, çağın gerektirdiği bilgi ve teknolojiye hâkimiyetinizle, ilminiz, donanımınız ve erdemli duruşunuzla geleceğe yön verecek, başarı merdivenlerini emin adımlarla tırmanacaksınız.”

Gençlerin yüzlerini dünyaya dönmeleri, asla çağın gerisinde kalmamaları gerektiğini vurgulayan Rektör Demir konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Kariyer hedefleriniz doğrultusunda kendinizi sürekli geliştirin. Ama bunları yaparken köklerinizden kopmayın. Günümüzde git gide içi boşalmaya yüz tutmuş olan ahde vefadan ayrılmayın. O ahde vefa ki, bu cennet vatanı hayallerinden, hayatlarından vazgeçerek bizlere bırakan ecdadımıza, bin bir türlü emek ve fedakârlıkla sizleri bugünlere getiren ailelerinize, öğretmenlerinize olan borcunuzdur. Batman Üniversitesi olarak tüm akademik ve idari birimlerimizle daima yanınızda ve destekçiniz olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak isterim.” EKREM GÜLŞEN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *