image

Âlimler Ve Medreseler Birliği(İTTİHAD)’ne bağlı Batman’daki medreselerde öğrenci kayıtları başladı. Velilere çağrıda bulunan İTTİHAD üyesi Molla Ali Altun, çocuklarını medreselere kaydetmelerini istedi.

Âlimler Ve Medreseler Birliği olarak, kuruldukları günden bu yana, derneklerinin sahip olduğu sosyal, kültürel ve eğitsel tüm imkânlarını çocukların ıslahı, hidayeti ve manevi kişisel gelişimi için seferber ettiklerini belirten Altun, “ Şimdiye kadar yüzlerce kız ve erkek çocuğumuz bu imkânlardan istifade ederek, topluma faydalı, değerlerine saygılı, şuurlu ve bilinçli bireyler olarak hayata adım atma imkânına sahip oldular. Toplumun tümünün mustarip olduğu ahlaki yozlaşmanın önüne geçmek, nesilleri ifsattan korumak ve manevi değerlerimizi ayakta tutmak için, imkânlarımız ölçüsünde, kendi alanlarında tecrübeli ve deneyimli erkek ve bayanlardan oluşan gönüllü kadrolarımızla say ve gayret ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kendilerine bağlı medreselerin işleyişi hakkında bilgi veren Altun, “İTTİHAD olarak, kız ve erkek öğrencilerimize hem hafızlık hem de İslami ilimler dediğimiz kadim medrese geleneğindeki dersleri veriyoruz. Bu manada bir çocuğun günlük bütün ihtiyaçları gönüllülük esasına göre hayırseverler tarafından karşılanıyor. Nesillerimizin ve islam-i kültürümüzün her yönüyle hayat bulduğu medreseler, peygamberimizle başlayıp günümüze kadar kesintiye uğramadan gelen en büyük sünnet ve en büyük mirastır.  Bundan dolayı, Hayrın ve bereketin vesilesi olan ilmi çalışmalar her zaman hayırsever Müslümanların teveccühüne mazhar olmuşlardır” dedi.

 Amaçlarının topluma yararlı nesiller yetiştirmek olduğunu vurgulayan Altun, “ İTTİHAD olarak medrese çalışmalarından gayemiz, İslami ilimlerle hayat bulmuş, bilinçli ve şuurlu bir nesil inşa etmektir. Müslüman toplumumuzun muazzam değerlerine hizmet etmek, Sahabe-i kiram, selef-i sahilin ve geçmiş ulemanın çizgisinde ilmen donanımlı ve topluma yararlı fertler yetiştirmektir. “ diye konuştu.

MEDRESE KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

Medrese kayıtlarının başladığını belirten Altun, “Yukarıda zikrettiğimiz amaç doğrultusunda, her yıl kapılarımızı ve gönüllerimizi çocuklarımıza açıp, onlara manevi rehberlik yapmaya çalışıyoruz. Yeni yıl için gerek Arapça gerekse de Hafızlık okumak isteyen çocuklarımızın ön kayıtlarını almaya başladık. Her iki alanda da Erkek ve kız öğrencilerimiz için ayrı ayrı eğitim imkânlarımız mevcuttur. Öğrenciler, tahsil sürecinde Arapça, fıkıh, hadis, tefsir usulü ve Kur’an ilimleriyle beraber tercihe göre hafızlık eğitimi de alabilecekler. Bu ilimlerle birlikte açık öğretim yoluyla okullarını da rahatlıkla okuma imkânına sahiptirler. Yani İslami ilimlerle beraber fenni ilimleri de almış olacaklar.” Dedi.

VELİLERE ÇAĞRIMIZ

Velilere çağrıda bulunan Altun, “Tehlikesi büyük, ifsadı çetin ve manevi çöküntünün yaşandığı bu karanlık çağda, Rabbimizin birer emaneti olan çocuklarımızı muhafaza etmek en büyük görevimizdir. Allahın emaneti olan çocuklarımızı muhafaza ve korumanın tek yolu manen yetiştirmektir. Dünyada ve ahirette mutlu ve bahtiyar olmamız Salih evlatlara ve Salih nesillere sahip olmaktan geçer. Kıymetli velilerimiz çocuklarınızın fıtratlarına uygun olarak yetişebilecekleri en güvenilir mekânlar medreseler olduğunu unutmayın. Âlimler ve medreseler birliği olarak bizler, İnançsızlığın, sapkınlığın ve cehaletin kol gezdiği bu devirde çocuklarımıza sahip çıkmayı, ellerinden tutmayı en kutsal görev olarak kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı. VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *