image

25 Mayıs 2022 Çarşamba Saat:15.00'da Batman Üniversitesi Merkez Kampüs'te farkındalık oluşturmak amacıyla Kitap Analizi programı düzenleyen Batman Üniversitesi İslami Araştırmalar Topluluğunun etkinliği ilgi gördü.

Açılışı Kuran'ı Kerim ile yapılan etkinlikte İslami Araştırmalar Topluluğu Başkanı Bilal ATLI başta kitabın tanıtımını yaptı. Kitap tanımından sonra yazar Prof.Dr. Şemseddin Dursun hakkında da bilgi verdi. Kitabın tanıtımı, yazılış amacı, içeriği hakkında detaylara değindikten hemen sonra etkinliğe katılan öğrencilere okudukları kitap hakkında dikkatlerini çeken, kitapta ön plana çıkan kısımlar hakkında analizlerini yapmak üzere fikir alışverişinde bulunuldu.

İslami İlimler Fakültesi bölümünden ağırlıklı olarak katılım gösteren öğrenciler yapılan analizde daha çok davet konusunun üzerinde duruldu. Davette kullanılacak dil, davette etkileyeceğimiz kesim veya şahıslar üzerinde etki bırakmak ve ikna etmek için nasıl bir iletişime girmemiz gerektiği konusunda yorumlar yapıldı. Beklenilenin üzerinde katılım sağlanan analizde öğrenciler tarafından büyük bir ilgi gördü. Öğrencilerin bir kısmı İlk defa böyle bir etkinliğe katıldığını, etkinlikten etkilendiklerini ve böyle etkinliklerin sürekli devam etmesi gerektiği temennisinde bulundu. ...

Etkinliğe katılan öğrencilerden Cafer Cihangir, “Özellikle insanların davet alanında biraz pasif kaldıklarını gördük ve ne kadar ihtiyaç olduğuna şahit olduk.  Davetin sadece üniversite kapsamında değil de herkese ve her kesime yapılması gerektiğinin farkında olduk. Davetin sadece davetle kalmadığını bilakis davetin özünü hayata tatbik edilmesi ve sözlü olarak tek kalmasından ziyade öze dönüşüp hayata yansıması gerektiğini düşünüyorum.”

Etkinliğin sona ermesinden sonra program hakkında açıklama yapan İslami Araştırmalar Topluluğu başkanı Bilal ATLI, topluluk olarak böyle faydalı etkinlikler yapmaya devam edeceklerini, ancak böyle etkinliklerin, sadece Toplulukla sınırlı kalmasını istemediklerini, bunun üniversite genelinde fakültelerde düzenlenmesi gereken bir etkinlik olduğunu söyledi.

Atlı, Batman Üniversitesinin, öğrencilerin faydasına olmayan aksine öğrencilerin zararına olan boş ve faydasız olan etkinlikler düzenlemek yerine, öğrenciler arasında muhabbet, sohbet ve İslam kardeşliği duygularını geliştirmeye vesile olacak buna benzer faydalı etkinlikler düzenlemeleri gerektiğini belirtti. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *