image

Yapılan açıklamada,“15 Temmuz menfur darbe girişiminin üzerinden yaklaşık 6 yıl geçtiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Olağanüstü süreçte devlet, tabii bir refleks ile pek çok tedbir almış, irtibat ve iltisaklı görülen on binlerce kişi haklarında bir mahkeme kararı olmadan, Kanun Hükmünde Kararname’ler ile görevlerinden ihraç edilmiştir." denildi.

Açıklamada, devletin, suç işleyenlerle mücadele hakkının olduğu ancak devletin adaletten daha fazla kaçma lüksünün de kalmadığı vurgulandı.

Geçen 6 yıllık sürecin, haklı ile haksızı ve suçlu ile suçsuzu ayırmaya yetecek bir süreç olduğu ifade edilen açıklamada, "Buna rağmen henüz hakkaniyetli bir adım atılmış değildir. Yine KHK ile ihraç edilenler, özel sektörde de iş bulmakta zorlanmış ve büyük bir imtihanla karşı karşıya kalmıştır. Bilmek gerekir ki devletin, vatandaşlarının aç kalmasından elde edeceği bir menfaati yoktur." diye belirtildi.

Açıklamada, "Hakkında hiçbir cezai soruşturma olmamasına rağmen yıllardır başvurusu OHAL komisyonunda bekleyen, ceza yargılamasında beraat kararı almasına rağmen işine iade edilmeyen insanlar vardır. Devlet yargı makamlarının verdiği beraat kararlarına güvenmek zorundadır. Bunun aksi büyük bir haksızlık ve hukuki bir karmaşa anlamındadır. Bu sebeple haklı bir şekilde ihraç edildiği tespit edilemeyen vatandaşlar için bir işe iade prosedürü olmalıdır. Hukuk devleti ilkesinin ve adaletle hükmetmenin gereği budur." ifadelerine yer verildi. HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *