image

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği yönetimi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü için önemli kararlar aldı. Yönetimin kararları doğrultusunda Çevreciler, her sene olduğu gibi bu senede bir dizi etkinlik düzenleyecek. 5 Haziran’da ilk etkinlik, çevre gönüllüleri, basın mensupları ile birlikte bir süre önce Raman Dağında kimliği meçhul kişi veya kişilerce hunharca öldürülen ve yaralanan yaban atlara, bu kapsamda yaban hayatına yönelik tüm saldırılara, hayvan hak ihlallerine dikkat çekmek, avcılığa tepki göstermek, ardından alternatif yenilenebilir enerji alanlarında ziyaret ve inceleme yapmak olacak.

Çevre derneğine yeni üyeler kazandırmak için kampanya düzenlenecek. Son olarak Batman Barosu Konferans Salonunda  aynı gün dünya, ülkemiz ve şehrimizdeki çevre ve ekoloji ile ilgili sorunlara dikkat çekmek için “Çevre İçin Sen de Konuş” serbest kürsü toplantısı gerçekleştirilecek. Etkinlikler ile ilgili dernek binasında yapılan yönetim kurulu kararından sonra dernek başkanı Hasan Argunağa, yönetim kurulu üyeleri Hasan Erdal ve Recep Kavuş’tan  oluşan heyet, Raman Dağında yaban atlarının bulunduğu alanda incelemede bulundu. 

 Dernek Başkanı Hasan Argunağa, “Bizim için her gün 5 Haziran. Ancak Dünya Çevre Günü olan 5 Haziran’da daha etkin olma kararı aldık ve hazırlıklarımızı şimdiden yoğun şekilde başlattık” dedi.

HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *