image

Son dönemde hem Avrupa'da hem de Türkiye'de yaşanan ırkçılık dalgasının da bu planın bir parçası olduğunu aktaran Yapıcıoğlu, "Vatandaşın karnını doyurmakta zorlanırsanız, küresel anlamda kaos çıkarmaya çalışanların çakacağı küçük bir kıvılcım memleketi yangın yerine çevirir" ifadelerini kullandı.

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile gerçekleştirdiği özel röportajda ırkçılık konusunda uyarılarda bulunan Yapıcıoğlu, “Küresel çapta bir ırkçılık dalgası bilinçli bir plan dahilinde işletiliyor. Bir Suriyeli bir suç işledi diyelim, onun kimliği, bir ismi vardır ama o önemli değildir. Haber, "Suriyeli şöyle yaptı" diye verilir. Şu anda Türkiye'de 300 bin üzerinde insan var cezaevinde. Bırakın onu bunu, kendi öz annesini ve nenesini bileğindeki bilezik için kesen yok mu? Bizim evlatlarımız. Elbette her toplumun içerisinde işe yaramaz insanlar vardır. Ama onun o Suriyeli kimliğini öne çıkararak toplumda bir infial oluşturması için zemin hazırlayanlar bunu bilinçli yapıyorlar.” Dedi.

"KÜRESEL ÇAPTA MİLLİYETÇİ DALGA YÜKSELTİLİYOR"

Yapıcıoğlu, “Şunu da unutmamak lazım, eğer nedenler olduğu yerde duruyorsa, dağa giden yollar açıksa... Şu an 15 yıl öncesi gibi değil ama hala yapılması gereken şeyler var. Özellikle son dönemde yapılan bu milliyetçi dalga bir etki tepki oluşturuyor. Sadece Türkiye'ye özgü bir şey değil, küresel çapta yükseliyor. Birilerinin başka bir kavme mensup olanı aşağılaması, karşı tarafta bir tepkiye neden oluyor. Sonuçlar üzerinden değil, sebepler üzerinden düşünmek lazım. Mesela dille ilgili... Çok önemli bir kısmı anadilde eğitimin bir hak olduğuna inanıyor.” Dedi.

Seçimler konusunda da konuşan Yapıcıoğlu, “Kürt seçmenin nerede duracağı çok konuşuluyor. Sizin de Kürt seçmeniniz var. Bu konuda sizin gördüğünüz nedir? Bölgede HDP'nin oy kaybettiğine yönelik söylemler var. Siz buna katılıyor musunuz? Kürt seçmen şu şekilde davranacak diyebilmek mümkün değil. Her seçmen gibi Kürt vatandaşlarımız da siyasi düşünce olarak farklılaşabiliyorlar. Kürt seçmenlerle görüştüğümüzde, çözülmesi gereken en büyük sorunu ekonomi şeklinde söylüyorlar. Bunun dışında da bazı insanların önceliği ideolojisidir. Kürt seçmenin önceliklerinden bir tanesi ciddi olarak anadildir. Ciddi bir kararsız kitle de var. Seçmen hareketi sadece bir tek değişkene göre şekillenmiyor. Sadece adaya bakacak olanlar vardır ama ideolojik olarak meseleye yaklaşanlar adayın kim olduğuna bakmaz. Hatta önemli bir seçmen kitlesi de özellikle ekonomik sıkıntı yaşayan insanlar diyor ki aday kim olursa olsun fark etmez.” Dedi. HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *