image

Batman’da Diyarbakır Caddesi olarak bilinen Turgut Özal Bulvarı ve çevresinde cami yetersizliği olması sebebiyle Batmanlılar bu eksikliğin giderilmesini istediler.

Gazetemizde Yayınlanan  ‘Diyarbakır Caddesi'ne Camii İstiyoruz’ başlıklı bir makaleyle, Turgut Özal Bulvarı ve çevresinde cami eksikliğine dikkat çekilmesinden sonra çevre sakinleri mahallelerine büyük bir cami yapılmasını istediler.

 “Diyarbakır Caddesi’nde büyük bir cami istiyoruz”

Batman Diyarbakır Caddesine büyük bir caminin yakıştığını söyleyen Eyüp Ramazanoğlu, “Diyarbakır Caddesi esnafı olarak kalabalığız ama Diyarbakır Caddesinde namaz kılabileceğimiz geniş ve ferah bir cami yok. 7 gün 24 saat kalabalık olan Diyarbakır Caddesi insanların namaz kılabileceği ya da gördüğü için namaz kılabileceği büyük bir cami yok. Burada caminin olmayışı sıkıntıdır.” dedi.

 “Yakın cami olmadığından dükkânımızda namaz kılıyoruz”

Diyarbakır Caddesi esnafları olarak büyük bir caminin olmasını istediklerini belirten Hasan Yıldız, Bazen cemaatle namaz kılmak istiyoruz ama camiden uzak olduğumuz için dükkânımızı bırakıp gidemiyoruz. Kendi dükkânımızda ya da bodrumda namaz kılmak zorunda kalıyoruz. Batman’a gelen her hangi bir misafir en uğrak yerlerden biri olan Diyarbakır Caddesini gezmek istiyor. Camiye gitmek istese cadde de hiçbir cami gözükmüyor. Caminin biran evvel yapılmasını istiyoruz.” dedi.

 “Cami için Belediye ve Valiliğin yardım yapmalarını bekliyoruz”

Diyarbakır Caddesinde caminin yetersiz olduğunu vurgulayan Veysi Orhan ise şunları söyledi: “Yakın cami olmadığından esnaf olarak camiye fazla gidemiyoruz. Yetkililerden isteğimiz cadde üzerinde Diyarbakır Caddesine yakışır büyük bir cami yapmalarını istiyoruz. Batıdan gelen yerli turistlerimiz var. Diyarbakır Caddesini gezerken cami eksikliği var. Bu da Batman’ın büyük bir eksikliğidir. Batman’a yabancılar geldiği zaman, ihtiyaç olarak camiyi görmeleri lazım yol boyu cami yok. Bu konuda Belediye ve Valiliğin yardım yapmalarını bekliyoruz.” Vedat Aydın

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *