image

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Dünya Kudüs Günü dolayısıyla birçok il ve ilçede kitlesel basın açıklaması düzenleyeceğini duyurdu. Bu açıklamalardan biri de ilimiz Batman’da yapılacak. Cuma namazından sonra, saat 13.30’da, Gülistan Caddesinde yapılacak etkinliğe tüm Batman halkı davet edildi.

Vakfın Batman Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Kudüs ve Mescid-i Aksa; Allah'ın (celle celalühü) mukaddes kıldığı mekân, Müslümanların ilk kıblesi, 3. Harem–i Şerif ve Kutlu Nebi’nin miraç noktasıdır. Kudüs; Müslümanların, ümmetin vahdet ve birliğinin sembolüdür. Ümmet onunla izzet kazanır ve onsuz da esareti yaşar. Kudüs düştüğünde ümmet düşer, Kudüs düştüğünde insanlık düşer. Bu dava ümmetin ortak davasıdır. Kudüs İslam ümmetinin onurudur, izzetidir, şerefidir. Müslümanlar, Kudüs’ü özgürleştirmek ve işgalci Siyonistlerden temizlemek ile mükelleftirler.” Denildi.

Açıklamanın devamında, “Gelin hangi millet, parti, tarikat, cemaat ve hareketten olursak olalım, vahdet ve uhuvvet içerisinde, Allah’a dayanarak Kudüs’ün düşmanlarına karşı mücadele edelim! Kudüs’ü özgürleştirerek ümmete özgürlük, bağımsızlık ve izzet yolunu açalım!" denildi.

Açıklamada, tüm Kudüs ve Mescid-i Aksa sevdalısı Müslümanları, 29 Nisan Cuma günü yapılacak Dünya Kudüs Günü kitlesel basın açıklamalarına davet edildi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *