image

Çiftçilerin büyük bir endişe içerisinde olduğunu, gözlerinin sulama kanallarına verilecek suda olduğunu vurgulayan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, nisan ayında sulama kanallarına su verilmemesi durumunda binlerce dönüm tarım arazilerinin kuruyacağı uyarısında bulundu.

Bu konuda yetkilileri ivedilikle göreve çağıran Şahin, çiftçilerin emeklerinin heba olmaması için bir an önce sulama kanallarına suyun verilip çiftçilerin istifadesine sunulması gerektiğini söyledi.

“TARIM ARAZİLERİNİN HEBA OLACAĞI ENDİŞESİ VAR”

Şahin, “Bu yıl her ne kadar mart ayında yeterli derecede yağmur yağdıysa da fakat nisan ayında çiftçimizin beklediği yağmur maalesef henüz yağmadı. Çiftçilerimizin gözü yağmurdadır. Yağmurun yağmaması nedeniyle çiftçilerimiz endişeye kapıldılar. Ekilen tarım arazilerinin bu gidişle heba olacağına dönük bir endişe taşımaktadırlar.” dedi.

“SULAMA KANALLARINA BİR AN ÖNCE SU VERİLMELİ”

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bazı sulama kanallarına su verilmediğini ifade eden Şahin, “Bu çiftçilerimizi ciddi şekilde endişelendiriyor. Sulama kanallarının etrafında ekili binlerce dönüm arazi var. Şayet nisan ayında sulama kanallarına su verilmezse tarım arazilerinin kurumaya yüz tutacağı endişesi vardır. Bu durum sadece çiftçilerimizi değil bütün Batman halkını olumsuz yönde etkileyecektir. Ne yapılırsa yapılsın bir an önce sulama kanallarına suyun verilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

“İHTİYAÇ DUYULDUĞU ANDA SU VERİLMEZSE O ZAMAN BU KADAR MASRAF NİYE YAPILDI?”

Bir an önce sulama kanallarına su verilmesi gerektiğini belirten Şahin, “Bunun hazırlığının önceden bitirilmiş olması lazımdı. İhtiyaç duyulduğu anda eğer bu kanallara su verilmezse o zaman bu kadar masraf niye yapıldı?” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *