image

Marketlerden alışveriş merkezlerine, şekerlemecisinden bakkalına kadar birçok esnaf, işyeri önlerini ve reyonlarını bayram şekerleriyle süsledi.  Tezgâhların süslendiği bayram şekerleri bu yıl artan fiyat artışına rağmen alıcılarını bekliyor.

Bayram öncesi şeker çeşitlerini hazırlayarak müşteri beklediklerini söyleyen esnaf İrfan Güneş, “Bilindiği üzere Ramazan Bayramı’na kısa bir süre kaldı. Şeker tezgâhlarımızı kurduk. Fakat şimdilik yoğun bir hareketlilik yok. Bizler de eksikliklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Fiyatların geçen senelere göre 2 kat arttığını belirten Güneş, “Şeker fiyatları geçen seneki fiyatlara göre yüzde 100 artmış durumda. Geçen sene kilosunu 20 TL’den verdiğimiz şekeri, bu sene 40 TL’den veriyoruz. Fiyatlar bu sene genel olarak pahalı. Son zamanlarda her şeye zam geldiğinden dolayı vatandaş artan fiyatlara artık normal bakıyor. Şeker alan vatandaşın geneli 2 veya 3 kilo alıyorlar.  Şimdiden tüm İslam Âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.” dedi.

Market kasiyeri Mehmet Gündüz ise, bayram için çeşitli bayram şekerlerini satışa sunduklarını ifade ederek, “Bayrama az bir süre kaldı, heyecanlıyız. Bayram şekerleri, Bayramda ikramların başında, olmazsa olmazlardandır. Halk bayram alışverişine başladı. Fiyatlar bu sene yüksek. Bu durum halkın alacağı şeker miktarını azaltmaktadır. Geçen senelerde 4-5 kilo şeker alan vatandaş bu sene 1-2 kiloya düşürecek. Halk genel olarak fiyatların yüksek olduğunu dile getiriyorlar” dedi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *