image

Yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Şah Mar yönetimi tarım ve hayvancılık alanında bölgede örnek alınacak projelerinin tanıtımını yaparak 150,000 metrekareye inşa edilen dev tesislerinin tanıtımı yaptı.

Yaklaşık iki yıl içerisinde projelerinin tamamlanmasını hedeflediklerini söyleyen Şah Mar Marketler Zinciri Sahibi Mehmet Şah Taşkıran, bu tesislerin bölgeye nefes aldıracağını kaydetti.

“70 MİLYON TL BİR YATIRIMIMIZ OLACAK”

Sera ve proje alanlarını gezdirerek basın mensuplarına tanıtan Taşkıran yaptığı açıklamada; “Küçükbaş hayvan, süt, tavuk, yumurta vs. ve sera alanda son sitem 7 projemiz olacak.  Şuanda 6 milyon TL yatırımımız söz konusu. Projelerimizin tamamlanmasıyla yaklaşık 70 milyon TL bir yatırımımız olacak. Bu projelerimizi peyderpey tamamlayacağız ve yaklaşık iki yılımızı alacak.” dedi.

EN AZ 150 KİŞİYE DAHA İŞ İMKÂNI

Örnek alınacak projeyle bölgeye nefes aldıracaklarını söyleyen Taşkıran, bölge insanına iş imkânı sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.

Taşkıran yaptığı açıklamada;  “Projelerimizin tamamlanmasıyla en 150 kişiye daha iş imkânı sağlamış olacağız. Dört dönüm kapalı alanda 2 dönüm çarliston biber, iki dönümde sivri biber ekmiş durumdayız. Toplamında 150 dönüm arazi içerisinde 16 dönüm kapalı olmak üzere 70-80 dönüm arazide domates, patlıcan, biber, salatalık, kapya biber, köy biberleri, yeşillik grupları v.s ekim yapıyoruz.   Ürünlerimizden hasılat almaya başladık.” dedi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *