image

 

Proje kapsamında 28 Mart-02 Nisan 2022 tarihlerinde yapılan saha çalışmasına projenin tüm katılımcıları (Türkiye, Slovenya, İtalya, Slovakya) ile Nitra İline araba ile yaklaşık 3 saat mesafede olan Dubnik Kasabası yakınlarında bulunan yöresel peynir üreten tesis ziyaret edildi. Günlük 20.000 litre süt işleme kapasiteli 650 süt ineği bulunan tesiste, taze süt, ekşi süt/kefir, yoğurt, krema, yoğurtlu tatlılar, sürülebilir peynir, tereyağı, geleneksel peynir olan bryndzna ürünlerinin üretimine yönelik değerlendirme yapıldı.  

  Proje ortakları kurumların katılımı ile 2 gün saha çalışması, 2 gün ofis çalışması yapıldı. Projenin açılışını ev sahibi kurum Nitra Tarım Üniversitesinde görevli, proje irtibat kişisi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Lucia GRESOVA GABRİNY yaptı.

Ofis çalışmalarında proje katılımcılarının gündemindeki konular dikkate alınarak; Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Müdürü Yardımcısı Reşat ÇİFTÇİ İle Proje irtibat kişisi ziraat Yüksek Mühendisi Barış DOYAR Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da Üretilen Yerel peynirlerin üretim teknolojileri ile ilgili Sunum yapıp mevzuat hakkında bilgi paylaştılar. Saha ve ofis çalışmalarının ardından proje katılımcıları bir masa etrafında toplanarak bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.

Ofis ve saha çalışmalarında Erasmus+ Programı Yaygınlaştırma ve Görünürlük İlkelerine uyuldu.

Proje faaliyetleri tamamlandıktan sonra, projenin çıktısı olarak 5 farklı dilde herkese açık 10 ders ve 10 saat süreli 2 eğitim modülü oluşturulacaktır. Program iyi dilekler, dilekler ve fotoğraflarla sona erdi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *