image

Yaptığı yazılı açıklamada, Batman'ın 50 yıllık imar planının hazırlandığını, alt yapısının güçlendirildiğini, yeni parklar, kavşaklar ve görsel çalışmalarla Batman’ın modern bir şehir olma yolunda ilerlediğini öne süren Padir, “Batman’ın yarısını rahatlatacak ve şehre nefes aldıracak proje ile yerleşim birimleri canlanacak. Trafik, itfaiye, polis, ambulans gibi acil durum ihtiyaçlarından sağlıklı kentsel yapılaşmaya kadar olumlu gelişmeler yaşanacak.” dedi.

Batman Şehirlerarası Otogar, Balpınar ve üniversite kavşağına kadar gidecek olan yolun önemli kısmının tamamlandığı ve sadece 6 kilometrelik bir bölümün kaldığını hatırlatan Padir, “En azından otogar ile Balpınar kavşağı ve üniversite kavşağına kadar acilen bir bıçak vurulması gerekir. Aksi takdirde ürün atıldığı zaman bu sefer 9 aya kadar kimse giremez en azından bıçak vurulduğu zaman yaz mevsiminde üzerinde stabilize yapılır, bir çok çalışması sona yaklaşır.” diye konuştu.

Padir, Balpınar beldesi, Zorköy, Emekli TOKİ, Tarım Evler, Hürriyet, Hilal, Beşevler, Bağlar, Aydınlıkevler, 19 Mayıs, Çay, Huzur, İluh, Güneykent, Çamlıca, Karşıyaka, Erköklü, Petrolkent, Seyitler, Site Mahalleleri gibi 23 yerleşim biriminin trafik, imar ve alt yapısını rahatlatacak yol projesinin bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Padir, “Batman Şehirlerarası Otogarın yanından başlayıp yeni hal üzerinden İl Jandarma Komutanlığının yanından geçen, oradan da İluh Deresi üzerinden yapılacak köprülü bağlantı ile İkiztepe Mezarlığı-Çamlıca Mahallesi ile Balpınar arasındaki tren hemzemin geçidinden Kuyubaşı TOKİ üniversite yolu kavşağına kadar gelen 6 kilometrelik bu yol, Batman’ı her açıdan rahatlatacaktır.” dedi. M. EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *