image

 

Ramazan ayı münasebetiyle gazetemize açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Molla Beşir Şimşek, Müslümanların tüm azalarıyla oruç tutmaları gerektiğini belirtti.

RAMAZAN RABBİMİZİN İKRAMIDIR

İslam coğrafyasının tamamında fitnenin, kinin , nefretin ,adaletsizliğin ve merhametsizliğin her tarafı kuşattığı hatta insanlığın her şeyden daha değersiz bir hale geldiği, göç, katliam, açlık ve sefaletin her tarafı kuşattığı bir zaman diliminde mübarek ramazan ayına girmenin yüce Allah’ın bir lütfü olduğunu belirten Molla Beşir Şimşek, “ Zira ramazan ayı içindeki sonsuz bereketlerle bekli de bütün bu sıkıntılara çözüm getirecek bir mübarek zaman dilimidir. Çünkü bu ay her şeyden önce şefkat ayıdır. Merhamet ayıdır. Barış ve kardeşlik ayıdır. Yeter ki Müslümanlar bu ayı gereği gibi değerlendirsin. Zira orucuyla, Kur’an’ıyla teravih ve diğer nafile ibadetleri ile tam bir temizlenme ayıdır. İftar yemekleri fitre ve zekâtları ile tam bir kardeşlik ve dayanışma ayıdır. Evet, bugün hepimiz ne kadar da bütün bu hasletlere muhtacız.” Dedi.

ZALİM NEFİSLERİ FRENLEME ZAMANI

 

Müslümanların ramazanın farz orucunu bütün organlarıyla tutarlarsa azgınlaşan zalimleşen nefislerini frenlemiş olacağını söyleyen Molla Şimşek,” Yine insanlığa hidayet ve yol gösterici olan Kur’an’ı hakkıyla okur ve anlamaya çalışırsa içine düştüğü cehalet ve günah bataklığından kurtulur. Teravih ve diğer vakit namazlarını camide cemaatle kılarsa, düşmanlık ettiği kin ve nefretle baktığı Müslüman kardeşi ile dost ve kardeş olduğunu hiseder. Fitre ve zekâtını hakkı ile verdiği takdirde içinde yaşadığı toplumda kardeşlik ruhu canlanır. Zaten yüce Allah bütün bu hastalıklarımızdan bu manevi ilaçlarla ferdi ailevi ve toplumsal açıdan tedavi olalım diye bu zaman dilimine bu bereketleri yerleştirmiştir.” İfadelerini kullandı. Vedat Aydın

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *