image

Açılış konuşmasını yapan Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu KIRAÇ, İlimizde yaklaşık 1500 özel güvenlik görevlisi ve 2 bin 500 polis ile beraber, huzur ve güvenliği sağlamak için polis teşkilatı olarak ellerinden gelen gayreti gösterme çabasında olduklarını belirti.

Kıraç, "Bir eğitim videosunu izleyerek programımıza başladık. Kaan projesi görsel sunumlarla tanıtıldı. Kaan projesi nedir? Özel güvenlik kimdir? Genel kollukla işbirliği nedir? Bu soruların cevabını aldık.  Emniyet genel müdürlüğümüzün el attığı, insana dokunduğu, hangi alanlarda nasıl bir teknoloji ile çalıştığı ya da herhangi bir olayda nasıl müdahale etmesi gerektiği sinevizyon gösteriminde anlatıldı. Genel itibarı ile ülkemizin huzur içerisinde yaşaması için polis teşkilatı olarak elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz." dedi.

Suçları önleyerek ve güvenliği sağlayarak daha huzurlu ve güvenli bir Türkiye olma yolunda ilerlediklerini dile getiren Batman Valisi Hulusi ŞAHİN ise güvenlik konusunda Türkiye dünya standartlarının üzerine çıktığını belirtti.

Vali Şahin, "Kaan uygulaması eğitimleri programının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emniyet Genel Müdürlüğü ve İç İşleri Bakanlığı özelinde artık hayata dokundurmadığımız, projelendirip yeni çağın yeni gereklerine adapte olmadığımız hiçbir alan yoktur. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın dijital Türkiye hedefleri, talimatları doğrultusunda İç İşleri Bakanlığı üzerine düşen görevleri, çağın gerekleri doğrultusunda en güzel şekilde yapıyor. Yapmış olduğu uygulamalarla dünya standartlarının üzerine çıktığını memnuniyetle müşahede ediyoruz. Böylece İç İşleri Bakanlığı'nın temel görevlerinden olan huzur ve güvenliği sağlama, genel asayiş, suçların önlenmesi ve suçluların yargılanması, daha huzurlu ve güvenli mutlu bir Türkiye idealine doğru güvenle yaklaştırmaktadır." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından ilimize gelen Polis Baş Müfettişleri tarafından uygulama hakkında eğitim verildi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *