image

Halepçe soykırımının 34. yıl dönümü olduğunu belirten Nûbihar Derneği Batman Şubesi, “ Yaşamını yitirenleri rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. 16 Mart 1988 günü, Halepçe’nin kimyasal gazlarla saldırıya uğradığı ve binlerce insanın yaşamını yitirdiği bir tarihtir. Etkileri hala devam eden bu olaydan dolayı insanlık adına utanç duyuyoruz. Halepçe soykırımı, sömürgeci ırkçı BAAS rejiminin Kürt halkına dönük sıradan bir saldırısı değildir. O, adına “Enfal Harekâtı”  denilen katliamlar dizisinin son halkasıdır. Halepçe katliamı planlı olup, belirlenmiş amaç doğrultusunda yürütülmüştür. BAAS rejiminin belirlenmiş amacı Kürt halkını kadim topraklarında söküp atmak, yani bitirmekti. Bu açıdan bakıldığında, bu saldırı Kürt halkına dönük bir soykırımdır!” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında, “Aynen bunun gibi bir anlayışa tepki sadedinde Üstad Bedîüzzaman Saîd-i Kürdi'nin dediği gibi ;"Eğer milyonlarla efradı bulunan ve binler seneden beri milliyetini ve lisanını unutmayan... Kürdlerin milliyetini kaldırıp, onların dilini onlara unutturduktan sonra ; Bizim gibi ayrı unsurdan sayılanlara teklifiniz, bir nevi usûl-ü vahşiyane olur... " denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “İnsanlık onuru ve hukuna aykırı olarak mazlum Kürt halkına reva görülen her türlü soykırım mezaliminin bir daha hiç bir yerde tekrarlanmamasını ümit ediyoruz.  Bu bağlamda mazlum Kürt halkının tarifi zor acılarla yüklü bu büyük kara günü olan Halepçe katliamını unutmadık ve unutulmaması en büyük temennimizdir” M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *