image

Gıda ürünlerinin stoklandığı, bu durumun halkı paniğe düşürdüğü söylemlerinin yaygınlaşmaya başladığını belirten Şahin, “ Dünya genelinde devam etmekte olan ekonomik sıkıntılar, ülkemizde de yoğun bir şekilde hissedilmektedir. Durum böyle iken halkımızda da bir panik havası oluşmuş. Sosyal medyada dolaşan, gerçeklik payı olmayan haberlere itibar edilmemeli. Halkımızın bu konuda biraz daha sağduyulu ve sabırlı olması gerekmektedir. Aksi takdirde bu durum büyük firmaların işine yarar.” dedi.

“İNSANLIK DIŞI OLAN BU DURUMA HİÇ KİMSE TENEZZÜL BİLE ETMEMELİDİR”

Stokçuluğun halka yönelik büyük bir zulüm olduğunu vurgulayan Şahin, “Büyük firmalar bu süreçte temel gıda maddelerinde stokçuluğa gidiyorlarsa hem ülkeye ihanet hem de halkımıza büyük bir zulüm etmiş olurlar. İnsanlık dışı olan bu duruma hiç kimse tenezzül bile etmemelidir. Bu süreçte HÜDA PAR olarak çağrımız; esnaflarımız bu konuda kar marjlarını düşürerek, halka bu zor günlerde yardımcı olma ve katkı sağlama gayretinde olmalıdırlar.” İfadelerini kullandı.

“BİRBİRİMİZE YARDIMCI OLURSAK BU GÜNLERİ ATLATACAĞIZ”

Bu ekonomik kriz sürecinde, yükselen fiyatları daha da artırma gibi ahlak dışı bir duruma düşülmemesi gerektiğini belirten Şahin, “ Vatandaşlarım alım güçleri bir değil. Özellikle dar gelirli ailelerin her gün artan zamlara rağmen temel gıda ürünlerini temin etmeleri zordur. Bu zor günleri birbirimize yardımcı olarak atlatabiliriz. Maddi durumu iyi olan kişiler, geçim sıkıntısı yaşayan ailelere yardım ellerini uzatarak onlara katkı sağlamalıdırlar. Halkımızdan ve esnafımızdan beklentilerimiz bunlardır. Allah'ın izni ile birbirimize yardımcı olursak bu günleri atlatacağız” dedi. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *