image

Irkçılık karşıtı mücadelesi ile tanınan Malcolm X’in "Irkçılık İdeolojik Bir Düşünce Değil Psikolojik Bir Hastalıktır" sözünü kapağına taşıyan Gençlik ve Edebiyat dergisi Söz ve Kalem’in Mart 2022 sayısı çıktı.

Aylık olarak okuyucusuyla buluşan ve yazar kadrosunda genç yazarların yoğun olduğu gençlik dergisi Söz ve Kalem, mart ayı dosya konusunda, ırkçılık konusunu ele aldı.

Irkçılık konusunun derinlemesine ele alındığı Söz ve Kalem Dergisi'nde bu ay; Irkçılık hastalığının kökeni, ırkçılık düşüncesinin neden olduğu tahribatlar, tarihsel süreç içerisinde ırkçılığın/milliyetçiliğin neden olduğu savaşlar, ölümler ve katliamlar ve daha yaşanır bir dünya için kardeşlik esaslı bir insani ilişkinin gerekliliği gibi konular ele alındı.

Allah'ın yeryüzüne kendi halifesi olarak gönderdiği, imtihan ettiği ve bu imtihan neticesinde ceza veya ödül vereceğini vadettiği, insanı yaratırken de hikmeti gereği farklı ırk, dil ve renlerde yarattığına vurgu yapılan dergide, "İnsanın farlı dil, ırk ve renklerde yaratılması da Allah’ın bir hikmeti gereğidir ki buradaki hikmet de yukarıdaki ayette de belirtildiği üzere farklı olanların kendi aralarında tanışmaları, bu tanışma neticesinde kaynağı sevgi ve merhamet olan bir birliktelik ile bir araya gelmeleridir. En nihayetinde farklıların bir araya gelişi ile de bir İslam ümmeti oluşturmalarıdır.” Denildi. VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *