image

Köklü Değişim dergisi tarafından organize edilen “Ekonomik Krize İslami Çözüm Söyleşileri” çerçevesinde Batman’da da bir söyleşi düzenlendi. Söyleşide siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, yerel medya temsilcileri, iş adamları ve İslami camiaların temsilcileri ile bir araya gelindi.

HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü M. Salih Özcan’ın da katıldığı söyleşi,  Köklü Değişim yazarlarından Aydın Usalp ’ın giriş konuşmasıyla başladı. Söyleşi İslâm İktisat Uzmanı Muhammed Hanifi Yağmur'un konuyla alakalı sunumuyla devam etti. Yapılan sunumun ardından soru-cevap faslına geçildi ve katılımcıların bir kısmı sorularıyla bir kısmı da görüş ve yorumlarıyla katkılarda bulundular. Sorulan sorular, İktisatçı Yazar Hakkı EREN, İlahiyatçı Yazar Abdullah İMAMOĞLU ve İslam İktisad Uzmanı Hanefi YAĞMUR tarafından cevaplandırıldı.

Toplantıda İslam'ın her alandaki çözüm ve hükümlerinin gündeme getirilmesi, yönetim, ekonomi, eğitim ve sosyal alanlarda İslam’ın detaylı ve sahih çözümlerinin olduğu, bunların her platformda dillendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Bir soruya cevap veren İlahiyatçı Yazar Abdullah İmamoğlu, “İslam, hayatın zerresine kadar hayatın tamamına yönelik hitabı olan kapsamlı bir hayat nizamıdır. İktisadi müşkülle karşı karşıyayız ama biz hala krizin kaynağı olan vahşi kapitalizmden çözüm aramaya gayret ediyoruz. Batman’a gelmeden önce Diyarbakır’daydık, önceki gün Urfa’da ve Antep’teydik. Geçen hafta İzmir, Aydın ve Bursa’daydık. Bizim bir derdimiz var. Müslümanlara ve kamuoyuna diyoruz ki; yaşadığımız krizler karşısında çaresiz değiliz. Buyurun bunu konuşup dertleşelim. Aslında diyoruz ki İslam, bir hayat nizamı olması itibarı ile bizi çözümsüz ve çaresiz bırakmamış. Yönetiminden, iktisadına bütün yönleri ile İslam, nasıl hareket etmemiz gerektiğini ifade etmiştir.” Dedi.

İktisatçı Yazar Hakkı EREN de İslam’ın ekonomik sıkıntılara çok yönlü çözümler ürettiğini belirterek İslam iktisadının kalkınmaya yönelik projelerini anlattı. ŞEVKİ ASLAN

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *