image

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü yaptığı yazılı açıklamada, “Bizleri, bir Miraç Kandili’ne daha kavuşturan şanı yüce Mevla’mıza hamdüsenalar olsun. Salat ve selam; gözümüzün nuru Hz. Muhammed’in(sallallahualeyhi vesellem),ashabının, salihlerin ve şehidlerin üzerine olsun.” Diyerek başladığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “RabbimizAllah (celle celâluhu)İsra suresinin ilk ayetinde, “Kulunu bir gece, Mescid-i Harâm’dan kendisine bazıâyetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hak­kıyla görendir.” buyurarak bu hadisenin hakikatini Kur’an-ı Kerim’le bâkî kılmıştır. Necm suresinde de Allah -azze ve celle-“(Onunla Rabbinin) araları, iki yay arası kadar ya da daha yakın oldu. Allah, o anda kuluna vahyini bildirdi.”(Necm, 9-10) buyurmuştur. Hicretten yaklaşık 1,5 yıl önce Recep ayının 27. gecesinde Alemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz, Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ ya götürülmüştür. Oradan da zaman ve mekân mefhumları aşılarak göklere yükseltilmiş, hiçbir faniye nasip olmayan nice manevi makam ve mevkiler kendisine gösterilmiş, varlık ufuklarının üstüne çıkartılarak Yüce Allah’ın huzuruna varmıştır.” Denildi.

Peygamberin Miraca çıkışının önemine değinilen açıklamada,” Hz. Peygamber’in(sallallahualeyhi vesellem)Miraca çıkışı; O’nun, sünnet-i seniyyesinin önemine ve tüm Müslümanlar için ab-ı Kevser hükmünde olduğuna Rabbânî bir mühürdür. Kur'an ve Sünnet, bir kumaşın iki yüzü gibidir. Birbirinden ayrı olmaları mümkün değildir. Toplumun ıslahı ve huzuru için mücadele yürüten her kim varsa Allah’ın razı olduğu sonuca ancak O’nun Nebevî metoduyla ulaşılabilir. Çünkü Allah-u Teala; rızasını ve hoşnutluğunu O’nun sünnetine uymaya,O’nu rehber edinmeye bağlı kılmıştır.” İfadesi kullanıldı. 

Bu mübarek gecede yapılması gerekenlerin belirtildiği açıklamada şu tavsiyelerde bulunuldu: “ Camilerde programlar tertip etmek, Kur'an-ı Kerim okuyarak kalbimizi ve gecemizi ihya etmek, Cevşen-ül Kebir okumak, Peygamberimize sık sık salavat getirmek.  Aile bireyleriyle birlikte günün anlam ve önemiyle ilgili aile sohbeti yapmak.   Geçmiş günlerimiz hakkında iç muhasebe yapmak. Günahlarımızın bağışlanması için Allah'tan çokça af dilemek. Hastalarımız için dua etmek; yoksulları, öksüz ve yetimleri sevindirmek. Eş, dost ve yakınlarımızla uzaktan da olsa hal ve hatırlarını sorup kandillerini tebrik etmek ve  İslam coğrafyasında zalimlerin zulmüne maruz kalmış kardeşlerimizin kurtuluşu için dua etmek gibi ibadet ve dualarla gecemizi en hayırlı şekilde ihya etmeliyiz.” 

Miraç gecesinin ümmetin kurtuluşuna vesile olmasının dilendiği açıklamada, “Mirac mucizesinin yıldönümü olan bu mübarek gecenin hürmetine, ümmetin ıslahı ve kurtuluşu için didinen, hizmet eden tüm Müslümanlar;Hz. Peygamber’in(sallallahualeyhi vesellem)sünnetinin etrafında daha da sıkıca kenetlenmelidir. Allah-u Teala; bu mübarek gecede feyzimizi çoğaltsın ve zulmün sonunu getirip bir an önce Asr-ı Saadeti andıran bir iklime kavuştursun bizleri... Hz. Peygamber’in(sallallahualeyhi vesellem);Allah’ın-azze ve celle- dergahından pek çok ilahi hediye ile döndüğü Mirac mucizesinin gerçekleştiği bu mübarek gecenin, İslam alemine ve tüm insanlığa bereket ve müjdeler getirmesini, başta Kudüs ve Mescid-i Aksa olmak üzere tüm İslam beldelerinin kurtuluşuna vesile olmasını temenni ederek İslam ümmetinin Miraç Kandil’ini tebrik ederiz.” Denildi. ŞEVKİ ASLAN

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *