image

Batman Belediyesi Alo 153 çağrı merkezine düşen ihbar ve talepler doğrultusunda anılan adreslerdeki hayvanlara gerekli müdahaleleri yaparken, sokaktan aldığı yardıma muhtaç hayvanlara ise tedavi, kısırlaştırma ve aşılama gibi işlemler de uyguladı.

2021 yılı içerisinde 2 bin 232 sokak hayvanını tedavi ederek bu hayvanlara gerekli aşı uygulaması gerçekleştiren Batman Belediyesi, 375 sokak köpeğine de kısırlaştırma işlemi yaptı. Sağlığına kavuşan sokak hayvanları içerisinden 61 tanesi Batmanlı hayvan severler tarafından sahiplendirildi.

VATANDAŞLARIN SAĞLIĞI ÖNEMLİ

Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, şehir içi ulaşımı sağlayan belediyeye ait otobüsleri ilaçlamaya devam ediyor.

Batman kent genelinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra ibadethaneler ve şehir içi ulaşımı sağlayan Batman Belediyesi’ne ait otobüsleri belirli aralıklarla dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiren Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, otobüslerde özellikle vatandaşların el ile temas ettiği yerleri dezenfekte ederek bulaş riskini azaltıyor. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *