image

Halkın kira öder gibi fatura ödemeye başladığını vurgulayan Şahin, fahiş elektrik zamlarına tepki gösterdi. Şahin, “Doğrusu elektrik faturalarının yükselmesi halkımızın birinci gündem maddesini teşkil etmektedir. Bu konuda halk patlama noktasında. Her ev neredeyse 1 aylık elektrik faturasına bir kira ücreti kadar ücret ödenmektedir. Bu anlamda kime dokunsak isyan etme noktasında olduğunu göreceğiz. “ ifadelerini kullandı.

“ASGARİ ÜCRETİN ÜÇTE BİRİ ELEKTRİK FATURALARINA GİDİYOR”

Böyle devam derse halkın büyük mağduriyet yaşayacağını söyleyen şahin, “Halkımızın yarısından fazlasının geliri ya asgari ücretin altında ya da asgari ücret seviyesindedir. Aldıkları asgari ücretin de nerdeyse üçte birini elektrik faturasına ödemekteler. Durum bu şekilde devam edemez. Halkımız bunu kaldıramaz. Sahaya her çıktığımızda halkın, bu duruma dur diyecek birisi yok mu? Herhangi bir çözüm üretilmeyecek mi? Gibi şikâyetlerini almaktayız. Durum böyle devam ederse halk elektrik faturalarının altında kalacak. Hükümet bu sorunu ciddi bir şekilde çözüme kavuşturmalıdır. Halkı rahatlatacak bazı tedbir ve politikaları geliştirmesi lazım.” Dedi.

“BATMAN HALKI ZENGİN BİR HALK DEĞİL”

Batman halkının gelir seviyesi düşük bir halk olduğunu vurgulayan Şahin, “Batman halkı zengin bir halk değil. Halk ile iç içe olduğumuzdan çok ciddi bir gelire sahip olmadıklarını biliyoruz. Halkın büyük çoğunluğu inşaatlarda çalışmaktadırlar. Özellikle yeni takılan elektrik sayaçları aşırı hassas olmasından dolayı, kapalı olan cihazların bile fişi takılı olduğunda bir elektrik sarfiyatı gerçekleşmektedir. Bu durum resmi bir soygundur. Halk bu gidişatı kaldıramaz. Hükümetin elektrik zamlarına ve kabarık faturalara çözüm getirmesi lazım. “ dedi. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *