image

Esen Akdemi tarafından sağlık lisesi öğrencilerine iş güvenliği semineri verildi.

Esen Akademi İş Sağlığı ve Güvenliği Kurumu tarafından Batman’daki sağlık liselerinde okuyan öğrencilere yönelik iş güvenliği semineri verildi. Önceki gün saat 14.00’da Basut Kolejinde verilen seminere sağlıkçı öğrenciler ilgi gösterdi. Esen Akademi’nin sahibi ve ayrıca iş güvenliği uzmanı olan Ali Kaya, seminerle ilgili yaptığı açıklamada, “ Seminerimizin amacı iş yerlerinde meydana gelen mesleki hastalıkların önlenmesi ve iş kazaları konusunda geleceğin sağlıkçıları olan öğrencilerimizi bilinçlendirmektir.” Dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan halkla ilişkiler uzmanı İlktem Toparlı, iş güvenliği konusunda öğrencileri aydınlattı. Toparlı, iş yerlerinde görevli sağlık personelinin görevlerini maddeler halinde sıraladı. Toparlı’nın sıraladığı maddelerden bazıları şunlar: “ Görevi gereği işyerinin bütün bölümlerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda inceleme ve araştırma yapmak, gerekli bilgi ve belgelere ulaşmak ve çalışanlarla görüşmek.
 Görevinin gerektirdiği konularda işveren ve işyeri hekiminin bilgisi dâhilinde ilgili kurum ve kuruluşlarla işyerinin iç düzenlemelerine uygun olarak işbirliği yapmak.  Tam süreli iş sözleşmesi ile görevlendirilen diğer sağlık personeli, çalıştığı işyeri ile ilgili mesleki gelişmelerini sağlamaya yönelik eğitim, seminer ve panel gibi organizasyonlara katılma hakkına sahiptir. Bu gibi organizasyonlarda geçen sürelerden bir yıl içerisinde toplam beş iş günü kadarı çalışma süresinden sayılır ve bu süreler sebebiyle diğer sağlık personelinin ücretinden herhangi bir kesinti yapılamaz.”
Davut Başaran

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *