image

Vali Hulusi ŞAHİN, Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Petrol City AVM'de düzenlenen ‘Fotoğraflarla Dünden Bugüne Batman' adlı fotoğraf sergisini gezerek sergilenen eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Sergi hakkında açıklamalarda bulunan Vali Şahin; “Fotoğraflarla Dünden Bugüne Batman' sergisinin açılışını gerçekleştirdik. 1900’lerin başında Getrude Bell’in çekmiş olduğu Hasankeyf fotoğrafları elimizdeki en eski kaynak. Ondan sonraki süreç özelikle Türkiye Petrolleri’nin arşivinden faydalanmışlar. Böylece 1950, 60 ve 70’li yıllarda şehrin gelişimi ile ilgili de ilginç fotoğraflar var. Ayrıca çok değerli fotoğraf sanatçılarımızın çektiği bugünkü Batman’da yaşanan gelişim ve değişimin fotoğrafları yer almaktadır. Özellikle Hasankeyf’te Ilısu Barajı’ndan dolayı büyük çaplı değişim oldu. Onu yansıtan çok hoş karelerle karşılaştık. " diye konuştu.

İngiliz seyyah Getrude Bell tarafından 1911 yılında Hasankeyf ilçesinde çekilen fotoğraflar, Batmanlı ödüllü fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal ve ünlü fotoğrafçı Canan Yaşar’ın fotoğraflarının yanı sıra fotomaraton fotoğrafları, Hasankeyf Gece Gözleme Fotoğraflama etkinliği fotoğraflarının yer aldığı sergi gezenler tarafından ilgi gördü. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *