image

HALK TEDİRGİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrılarına rağmen sokak köpeklerinin neden olduğu tedirginlik ve tehlike bir türlü çözüme kavuşturulmuyor. İlimizde sokak köpeklerine yönelik toplama ve barınak sağlama konusunda gözle görülür bir çalışması yapılmazken halkın tepkisi ise her geçen gün artıyor.

Sokak köpekleri artık toplu halde cadde ve sokaklarda dolaşıyorlar. Sokak köpeklerinin topluca sürü halinde dolaştığı bölgelerde ise vatandaşlar tedirgin.

ÇARŞININ ORTASINDA SÜRÜ HALİNDE DOLAŞIYORLAR

Köpeklerin sık sık görüldüğü bölgelerden biri çarşı merkezi. Çarşı Mahallesi'nde sürü halinde dolaşan sokak köpekleri, halkın tepkisine neden oluyor. Özellikle kadın ve çocukların ciddi tehdit altında olduğu sokak köpeği tehlikesi devam ediyor. Son birkaç ay içerisinde Türkiye'nin onlarca şehrinde sayısız köpek saldırısı vakası yaşandı. Özellikle kent merkezinde sabahın erken saatlerinde, sokak ve caddelerin tenha olduğu zamanlarda sokak köpekleri halkın güvenliğini tehdit ediyor.

VATANDAŞLARDAN ÇAĞRI: MÜDAHALE EDİN

Sokak köpeklerinin artık sürü halinde dolaştıklarını ve gelip geçen arabalara çoğu defa havladıklarını belirten vatandaşlar, “ Tedirginiz, çarşıda, pazarda, cadde ve sokaklarda rahatça dolaşamıyoruz. Her yer köpek kaynıyor. Sokak köpeklerinin yol açtığı tehlike gittikçe artıyor. Çocuklarımız, kadınlarımız dışarı çıkmaya çekiniyorlar. Köpeklerin yeri barınaklardır, cadde ve sokaklar değil. Neden köpekler toplatılmıyor. Acı bir olay yaşandıktan sonra mı toplatılacaklar” ifadesini kullandılar. M. EMİN URAZ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *