image

BÖLÜNMÜŞ YOLLARIN OLMAMASI HALKI MAĞDUR EDİYOR

Diyarbakır ve Hasankeyf’ten ilimize giriş yollarının tek ve çift şeritli olması ciddi trafik sorunlarını birlikte getiriyor. Yolların dar olması birçok sıkıntıya yol açıyor. Özellikle akşam saatlerinde trafiğin sıkışması nedeniyle ulaşım aksıyor. Bu girişlerde trafik kazaları da sık sık yaşanıyor.

Konuyla ilgili kendilerine vatandaşlardan sürekli şikâyet geldiğini vurgulayan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, yetkililere seslenerek ile giriş yollarının bölünmüş yollara çevrilmesini istedi.

BATMAN’IN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ

Sorunu defalarca dile getirmelerine rağmen herhangi bir girişimin başlatılmadığını belirten Şahin, “Batman’ın Diyarbakır tarafından girişi ve yine Batman’ın Hasankeyf tarafından giriş yollarının bir türlü bölünmüş yola dönüştürülmemesi ve bunun programa alınmaması ciddi bir sorundur. Defalarca dile getirdiğimiz, özellikle yerel basın aracılığı ile kamuoyuna paylaştığımız ve yetkililere seslendiğimiz, Batman’ın en önemli sorunlarından bir tanesi haline gelen bu problemden halkımızdan da ciddi anlamda çoğu defa şikâyetler alıyoruz. Özellikle akşam saatlerinde, eve dönüş vakitlerinde ciddi bir trafik sıkışıklığı söz konusudur “ ifadelerini kullandı.

HASANKEYF’TEN BATMAN’A GİRİŞ YOLU KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Hasankeyf’ten Batman’a giriş yolunun çok dar olmasına rağmen çift şeritli olduğunu söyleyen Şahin, “Aynı zamanda yeni imar planları ile ilgili Hasankeyf yolu üzerinde 10 Km’lik yolda trafiğin çok yoğun olduğu bilinmektedir. Ayrıca yolun dar olmasından kaynaklı ve çift şerit olmasından, araçların sıkışmasından kaza riski de söz konusudur.  Neden hala bölünmüş yol çalışmalarının başlamadığını anlamış değiliz.” Diye konuştu.

İLİMİZDEN KÜÇÜK ŞEHİRLERDE BÖLÜNMÜŞ YOL, VAR BİZ DE NİYE YOK?

Batman’dan daha küçük olan ve trafik yoğunluğu Batman kadar olmayan birçok ilin giriş yollarının bölünmüş yol olduğunu ifade eden Şahin, “Şehirlerde genel olarak giriş yolları bölünmüş yol halindedir. Bu şehirlerin birçoğu nüfus olarak ilimizden daha küçüktürler ve trafik yoğunlukları ilimiz kadar yok. Batman’ın giriş yolları mutlaka bölünmüş yollara dönüştürülmeli. Bu konuda projeler yapılıp işleme konulmalı.” İfadelerini kullandı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *