image


Dr. Rıfat Ablay’ın Kuranı Kerim Tilaveti ile başlayan program, MEDAV Başkanı Tayyip Elçi’nin günün anlam ve önemini anlatan konuşması, sinevizyon gösterileri, kaside/ezgiler ve kum sanatı gösterimi ile devam etti.

Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Abdurrahim DEMİRTAŞ, etkinlikte bir konuşma yaptı. Demirtaş, “ Kıymetli misafirler her yıl olduğu gibi bu yıl da Mekke’nin fethini ve bu fethin ruhunu idrak etmeye çalışacağız. Bu program bu gece 81 il ve 600 ün üzerinde merkezde icra edilmektedir. Malumunuz Mekke miladi 11 Ocak 630’da fethedildi. Biz burada bu fethin kronolojisini konuşacak değiliz. Bu fethin ruhunu anlamaya çalışacağız. Bu fetih, fetihlerin anasıdır ve bu fethin ruhu en yüce ruhtur. Bize düşen bu çağda bu ruhu taşıyacak nesli yetiştirmek olmalıdır.” Dedi.

Demirtaş yetişmesi gereken fetih neslinin özelliklerini anlattığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “ Bu nesil, Rabbini, Peygamberini ve İslam’ı şeksiz şüphesiz kabul eder. İslam’a sözlü veya fiili eklemeler yapma çalışmaz.  Bu nesil,  en başta ülkesinin ve Müslümanların ve en nihayetinde tüm insanlığın ihyası için çalışır. Bu nesil ahlaklıdır.  Bu nesil hakkın ve haklının yanında, şartlar ne olursa olsun batılın ve zalimin karşısındadır.  Bu nesil cennetin annesinin ayaklarının altında olduğunu bilir, sıla-ı rahimi imanının gereği görür. Yine bu nesil komşusunun, etrafının ve efradının durumunu bilir.”

Demirtaş, “ Bu nesil kardeşi için en iyisini isteyen nesildir. Bu nesil insana, hayvana ve nebatata saygılıdır. Bu nesil Sultan Fatihin, Selahaddin Eyyubi’nin neslidir.  Bu nesil Ahmed-i Xane’nin, Yunus Emre’nin neslidir. Bu nesil Asımın neslidir.” Dedi.

Bu neslin Kudüs’ü kurtaracağını vurgulayan Demirtaş, “Bu nesil ile inanıyoruz ki; Başkenti Kudüs olan Filistin devleti ile Mescidi Aksa zincirlerinden kurtulacaktı. Müslüman olsun olmasın tüm mazlumların yanında yer alıp, zalime hesap soracaktır. Adil olmayan, sömürgeci, emperyalist düzenin yerine hakça paylaşıma dayalı adil düzeni tesis edilecektir. İnsan kanı ile sulanan ve birer sömürü aracı olarak kullanılan; insan hakları, özgürlük, fikir hürriyeti, anadil hakkı gibi kavramların hakkını vererek bu kavramları ete kemiğe büyüyecektir. Ve bu nesil yeni bir medeniyet inşa edecektir.’’ İfadelerini kullandı. ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *