image

 

MAZLUM DER Batman Şubesi, seçim sonuçlarının ne olursa olsun halkın tercihine herkesin saygı göstermesi gerektiğini açıkladı.

Halkın iradesi özgürce sandığa yansımalı

 Seçimin huzur içinde geçmesini dilediklerini belirten MAZLUM DER, “Yarın ülke genelinde olduğu gibi Batman'da da halkımız sandık başına giderek siyasi tercihlerini yapacak. Öncelikle genel seçimin huzur ortamında geçmesi ve ülkemiz ile kentimiz için hayırlara vesile olmasını dileriz. Seçim güvenliği halka saygının gereğidir ve herkes tarafından önemsenmelidir. Ülkeyi idare edenlerin seçim güvenliği için gereken her türlü tedbiri alarak, halkın iradesinin özgürce sandığa yansıması zeminini oluşturması gerekmektedir. Halkın özgür iradesine ve tercihine saygı gösterilmesi esastır.” Dedi.

Halkın tercihine saygı gösterilmeli

 

MAZLUM DER Batman şubesi olarak yönetim kurulu üyeleri ve gönüllüleriyle birlikte seçimleri izleyeceklerini ifade eden MAZLUM DER, “ Herhangi bir yapı ile izleme komisyonları oluşturmadık. Ancak başta yönetim kurulu olmak üzere tüm üyelerimizin adil şahitler olarak seçimleri izleyeceklerine ve herhangi bir yerde seçim güvenliğine zarar verilmesi halinde bunu raporlayacağımızı kamuoyuna bildirmek istiyoruz. 7 Haziran genel seçimlerinin huzur ortamında geçmesi için başta siyasal partiler olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor. Seçim süresi boyunca gerilime hizmet edebilecek her türlü davranışlardan kaçınılması hususunda tüm partilerin yönetici ve üyelerini uyarmalarını talep ediyoruz. Seçim sonuçları ne olursa olsun herkesin halkın tercihine saygı göstermesi demokrasinin gereğidir. Bizi yönetmeye talip olanları özgür irademizle seçmek için sandık başına giderken sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz. 8 Haziran şafağının daha aydınlık yarınlar için bir başlangıç olmasını temenni ediyor, genel seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. “ açıklamasında bulundu. Haber Merkezi

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *