image


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 için net asgari ücretin yüzde 50 artışla 4 bin 250 TL olarak belirlendiğini söylemesi üzere HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin gazetemize değerlendirmelerde bulundu.

Anayasal Güvence Altına Alınsın

Asgari Ücretin vergiden arındırılmış olmasının sevindirici olduğunu ancak bunun anayasal güvence altına alınması gerektiğini söyleyen HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin; “Belirlenen Asgari Ücret, kimsenin itiraz edemeyeceği bir ücret oldu. Daha sevindirici olan ise kuruluşumuzdan bu yana HÜDA PAR olarak dile getirdiğimiz Asgari Ücretin vergiden arındırılmış olmasıdır. Ancak bunun anayasal güvence altına alınması gerekir diyoruz. Bununla birlikte hızla artan bu fiyatlar durdurulmazsa bir müddet sonra verilen bu asgari ücret, zamlar karşısında erimeye geçecektir.” dedi.

“Faizden Kurtulup Üretim Ve İstihdama Ağırlık Verilmeli”

Üretim ve istihdama ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen Şahin;  

“Genel Merkezimizin de belirttiği gibi Ekonomide faizden kurtulup, üretim ve istihdama ağırlık verilmeli,  stokçuluğa en ağır cezaların verilmesi, başta Kamu olmak üzere israf ve savurganlığın önüne geçilmelidir. Bu da etkin bir denetim mekanizmasıyla mümkündür.

Normal bir süreç yaşamıyoruz. Özellikle çok nüfuslu ailelerin, işsizlerin, dar gelirlerin durumu gözetilerek bu kesimlerin de onurlu bir şekilde yaşamalarını sağlayacak politikalar geliştirilmelidir. ” dedi. MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *