image

Yaşar Özcan isimli vatandaşın objektiflerine takılan arı ile hamam böceği arasındaki kavga beklenmedik bir şekilde sonuçlandı. Avcı konumunda olan arı, yaralayıp yakaladığı hamam böceğini parçalarken son anda avıyla birlikte pusuda bekleyen kertenkeleye yem oldular.

Araştırmalarımızda birçok eşek arısı, çiçeklerin nektarlarından beslenirler ve polen taşıyıcı görevini görürler. Bazı eşek arıları saldırgandırlar ve tehlikede olduklarını düşündüklerinde sokarlar.

Bazı arılar yırtıcı sayılsa da bazıları parazitiktir. Yırtıcı arılar başka böcekleri öldürür ve yerler ya da bunları larvalarını beslemek için kullanırlar. Parazitik arılar genellikle yumurtalarını asalaklar ve örümcekler gibi canlı hayvanların üzerine bırakırlar. Larvaları, halen yaşamakta olan konakçılarından beslenirler. Kimi arılar ise diğer haşerelerle mücadele için, özellikle tarım alanlarında biyolojik kontrol etmeni olarak kullanılırlar.

Eşek arıları, insanlar için yararlı böceklerdir. Birçok cinsi, insanlar tarafından, özellikle tarımda, haşerelerle mücadelede parazit olarak kullanılırlar. Diğerleri saldırgandır ve böcek nüfusunun kontrol altında tutulmasını sağlarlar. MEHMET EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *