image

HÜDA PAR, yaptığı yazılı açıklamayla gıda fiyatlarındaki artış, üretici ve market fiyatları arasındaki aşırı fark, Afganistan'ın BM'de temsiliyetinin kabul edilmemesi, işgalci siyonist rejimin devam eden provokasyonlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından derlenen dünya geneli gıda fiyat endeksine göre Kasım ayında gıda fiyatlarının son on yılın zirvesine ulaştığının hatırlatıldığı açıklamada, gıda endeksinde buğday ve süt ürünlerine olan talebin, fiyatları yukarı taşıdığı ifade edildi.

Açıklamada, "Değişen iklim koşullarına bağlı olarak yaşanan kuraklık, pandemi şartlarının etkisiyle arz talep dengesinde oluşan zorluklar, tedarik zincirlerindeki aksamalar, ekilebilir tarım arazilerinin giderek azalması gibi birtakım faktörler insanlığı gıda sorunu tehlikesiyle karşı karşıya bırakmaktadır." denildi.

"GAP GİBİ PROJELERİ TAMAMLAMAK GIDA SIKINTISINA DA ÇARE OLACAKTIR"

Türkiye’de de gıda fiyatlarında yaşanan fahiş artışların gündemdeki yerini koruduğuna işaret edilen açıklamada, "Bu durum, tarımsal faaliyetlerin yanı sıra hayvancılık alanında da kendi kendine yeterli duruma gelmenin önemini ortaya koyuyor. Bu alanda geleneksel yöntemler; kuraklık sorunu ve girdi maliyetlerinin ciddi oranda artmış olması nedeniyle sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Tarımda girdi maliyetlerinin azaltılmasına dönük tedbirler almak, destekleme ve teşviklere ağırlık vermek, kuraklığa karşı tahıl ambarı sayılan bölgeler için sulama imkanları geliştirmek, GAP gibi projelerin özellikle sulama ayağını tamamlamak ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı gibi önemli bir soruna dönüşen gıda sıkıntısına da çare olacaktır." ifadelerine yer verildi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *