image


Vatandaş ne yapacağını şaşırmış durumda. Doğalgaz ve elektrik tüketemeyen vatandaş sobaya geri dönmek zorunda kaldı. Ama bu defa da fahiş derecede artan soba fiyatlarıyla karşılaşıyor. İhtiyacı olan yeni sobayı alamadan evine dönen vatandaş ya eski sobasıyla yetiniyor ya da ikinci el, ucuz sobalara yöneliyor. Bu da vatandaşın sağlığını tehdit ediyor.

Bankalar Caddesinde uzun yıllardır soba satışı yapan esnaf Mehmet Emin Ceylan, dükkânlarına gelen müşterilerin çoğunun soba fiyatlarını öğrenince alamdan gittiğini söyledi. Bir sene içinde fiyatların en az iki kat arttığını belirten Ceylan, böyle giderse hem esnafın hem de vatandaşın mağduriyetinin katlanacağını ifade etti.

VATANDAŞ SAĞLIKSIZ SOBALARA YÖNELİYOR

Geçen seneye göre bu yıl soba fiyatlarının aşırı yükseldiğini vurgulayan Ceylan, “Fiyatlar bu sene çok yüksek. Geçen sene 350 TL olan sobanın fiyatı şuan da 800 TL civarında. Halk zaten büyük maddi sıkıntılar içerisinde. Doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlardan dolayı halk artık soba kullanmaya başladı. Fakat genel olarak halkımız gelip fiyatları gördükten sonra ya eski sobalarıyla yetiniyorlar ya da ucuz olduğu için en kötü sobayı almayı tercih ediyorlar. Tercih edilen en ucuz sobalarında hiçbir şekilde garantileri yok. Duman kaçırma ihtimalleri ve bununla beraber zehirlenme tehlikesi var.” İfadelerini kullandı.

İKİNCİ EL SOBALARDAN ZEHİRLENME RİSKİ VAR

Vatandaşların internet üzerinden pazarlanan ikinci el sobalara yöneldiğini söyleyen Ceylan, “İnternet üzerinden ikinci el eşya alım-satım uygulamalarında ikinci el sobalar var. Halk uygun olduğu için ikinci el soba satın alıyor. Fakat duman kaçırıp kaçırmadığı bilinmiyor. Bu zehirlenme riskini taşıyor.  İkinci el soba alınırken dikkat edilmelidir. Soba fiyatları uçmuş. Yetkililerin bu konuda bir çözüm bulmaları gerekiyor.” Diye konuştu.

“İHTİYACIM OLAN SOBAYI ALAMIYORUM”

Soba ihtiyacı için esnafa geldiğini belirten Abdulkadir amca ise eve eli boş döneceğini söyleyerek, “  Bir sobaya ihtiyacım var ama fiyatlar çok pahalı. Alacak durumum yok. Bütçeme göre uygun bir soba bulamıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum. Öyle görünüyor ki soba alamadan eve döneceğim. Yetkililerin bu işe bir çözüm bulması lazım. Alım gücümüz tamamıyla tükenmek üzere.” İfadelerini kullandı. M. EMİN URAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *