image


24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle açıklama yapan Sütçü, bütün peygamberlerin şerefli öğretmenlik görevini yaptıklarını belirtti. Sütçü, “Peygamberler toplumlarına öğretmen olmuşlar ve insanlık yararına olan her büyük hayra öncülük etmişlerdir. “Ben Muallim olarak gönderildim.”  buyuran Peygamber Efendimiz (sav) cahiliye toplumu olarak anılan bir toplumu örnek medeni bir topluma çevirerek dünya tarihinde eşine emsaline erişilmez bir öğretmenlik örneği göstermiştir.” Dedi.

Hz. Peygamberin öğretmenliğinin bütün öğretmenler için esin kaynağı olması gerektiğini vurgulayan Sütçü, " Tarih boyunca Peygamberlerin varisleri öğretmenlere, yerine getirdikleri bu şerefli görevleri dolayısıyla hak ettikleri değer verildiği ölçüde bulundukları toplumlar da değer kazanmış ve medeniyetin zirvesine çıkılmıştır.” İfadelerini kullandı.

Sütçü şunları söyledi: “Çocukları ve gençleri geleceğin mimarlarına dönüştüren, öğrenmek gibi hayat boyu vazgeçilmeyecek, dünya var oldukça önemini koruyacak, insanı ve insanlığı yücelten bir eylemin öncüleri olan öğretmenler her zaman saygıyı ve saygın bir konumu hak etmektedir. Çünkü dünyada hiçbir meslek öğretmenlik kadar manevi bir güç ve şerefe sahip değildir. Öğretmenler sorumluluğu büyük, bir o kadar da zorlu bir yolun yolcularıdır. Bu yolda her türlü zorluğa razı olup, elinden gelen uğraşı ve çabayı büyük bir fedakârlıkla ortaya koyan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.” ŞEVKİ ASLAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *