image


Batman'da Siyer Yarışması hazırlıkları afiş, el broşürü veokullarda öğrencilere yönelik tanıtım çalışmalarıyla devam ediyor.  

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 13 Şubat'ta gerçekleştirilecekyarışmanın başvuru işlemleri 31 Ocak 2022 tarihine kadar sürecek.

Batman esnafı, iş yerlerinde Siyer Yarışması kayıtbaşvurularını alarak anlamlı bir destekte bulundu. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sınav Komisyon Üyesi AbdullahAslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde "O'nu OkuO'nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması düzenleyeceklerini hatırlattı.

Aslan, kaybedeni olmayan bu yarışmaya herkesin katılımınıbeklediklerini ifade etti.

13 Şubat'ta gerçekleştirilecek olan yarışmanın başvuruişlemlerinin 31 Ocak 2022 tarihine kadar süreceğini ve Peygamber Sevdalılarınınweb sitesi üzerinden yapılabileceğini hatırlatan Aslan, yarışmanın dörtkategori şeklinde olacağını söyledi.

2022 Siyer Yarışması için esnafı gezip yarışma afişleriastıklarını belirten Aslan, "Ziyaret ettiğimiz iş yerlerine yarışmaafişlerini asıp esnafımıza kitaplarımızı takdim ettik. Gerçekleştirdiğimizziyaretlerde esnafımıza siyer yarışması için müşterilerini, çevresini veailesini Siyer Yarışması'na katılmaları yönünde telkin etmeleri konusundabilgilendirdik. Esnafımız ziyaretimizi gayet iyi karşılayıp afişlerimizi işyerlerini astılar." ifadelerini kullandı.

Ailesiyle beraber Siyer Yarışmasına kaydolduğunu ifade edenesnaf Abdullah Üzüm, " Bugün iş yerimize Siyer Yarışması afişini asıpkaydımızı yaptık. Velev ki kazanmadım, en azından Peygamber Efendimizinhayatını bir kez daha okuyup öğreneceğim.  Bu yarışmanın kaybedeni yokturve herkes de katılabilir." dedi.

"İNSANLIK VE TOPLUM OLARAK ONA ÇOK MUHTACIZ"

Siyer Yarışmasını çok değerli ve kıymetli bulduklarını ve buyarışmanın kaybedeninin olmadığını söyleyen esnaf İrfan Güneş, " İnsanlıkve toplum olarak biz ona çok muhtacız. Toplumda bu kadar bozulmanın,huzursuzluğun ve güvensizliğin sebebi insanların İslam'ı ve PeygamberEfendimizin hayatını okumayıp hayatına tatbik etmemesinden kaynaklanıyor." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *