image


Fransa başta olmak üzere Avrupa’da Müslümanlara yönelik nefret söylemlerininve saldırıların bilinçli bir şekilde arttığını ifade eden Gültekin,Fransa'da cami kapatma kararının alınmasının siyasi bir karar olduğunubelirtti.

Gültekin, oysaki İslam tarihinde hiçbir dinin mabedine dokunulmadığınıaksine mabetlerin korunduğuna dikkat çekti.

Son zamanlarda Avrupa’da camilere ve Müslümanlara yönelik saldırılarınarttığına işaret eden Gültekin, bu saldırıların yeni olamadığını, haçlıseferlerinden bu yana devam ettiğini kaydetti.

“İSLAM’A DÜŞMANLIKLARI YENİ DEĞİL”

Fransa ve Avrupa’nın İslam’a ve camilere olan düşmanlıklarının yeniolmadığını belirten Gültekin, “Fransa’da camilere yapılan saldırılar sadeceFransa’da değil Avrupa’nın birçok ülkesinde bilinçli bir şekilde yapılmaktadır.Avrupa’nın şehirlerinde İslam’a olan düşmanlılarından dolayı camilere ırkçısaldırılar yapılmaktadır. Dünyadaki Müslümanlar bunu iyi değerlendirip,hesaplayıp bu oyunlara çok dikkat etmelidir. Fransa ve Avrupa’nın İslam’adüşmanlığı yeni bir düşmanlık değildir. Avrupa haçlı seferlerinden şu ana kadarİslam’a olan düşmanlıklarını gizlememişler ve bu düşmanlığı alenen açık birşekilde yapmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

“İSLAM DİNİ BÜTÜN İBADET YERLERİNE SAYGI GÖSTERMİŞTİR”

İslam dininin diğer inançlara da saygısının olduğunu fakat sözde özgürlükçüAvrupa ülkelerinde bu hassasiyetin görülmediğini vurgulayan Gültekin, şöyledevam etti: “Herkesin inancını rahat bir şekilde yaşayabileceği ülkeler diyesözde bildiğimiz Avrupa ülkelerinde camilere bu saldırılar yapılması çok abes,haksızlık ve büyük bir zulümdür. Peygamber efendimiz savaşlara çıktığı zamanhiçbir zaman ne Hristiyanların, ne Yahudilerin ne de diğer inançların mabetleriolsun kesinlikle saldırı yapılmayacağını tembihlemiştir. Yaşlılara, kadınlara,çocuklara ve ibadethanelerde görev yapan din adamlarına ve ibadethanelerekesinlikle kimse zarar vermeyecek demiştir. Müslümanlar olarak böyle birgelenekten gelmekteyiz.”

“AVRUPA’DA CAMİ VE MESCİTLERİ KAPATMA KARARI BİLİNÇLİ VE SİYASİDİR”

“Kendilerini medeni ve özgürlükçü sayan özellikle Fransa ve Avrupa’dacamilerin kapatılması ve yapılan saldırılar kabul edilebilecek bir şeydeğildir.” diyen Gültekin, “Avrupa’da cami ve mescitleri kapatma kararlarıbilinçli ve siyasi olarak yapılmaktadır. Avrupa çöküş içerisindedir. Bu çöküşüdurdurmak için İslam’a ve camilere bu saldırılar yapılmaktadır. Elhamdülillahİslam Avrupa’da çığ gibi büyüyor. Üstad Bediüzzaman’ın değimiyle ‘Bir güngelecek Avrupa İslam’a gebe olacak ve İslam’ı doğuracaktır’ elhamdülillah odoğum sancıları yaklaşmış ve doğum olacaktır.” diye konuştu.

“BU KİN HAÇLI SEFERLERİNDEN ŞİMDİYE KADAR OLAN BİR KİNDİR”

Avrupa’da İslam’a ve değerlerine yapılan saldırılar karşısında bütündünya Müslümanlarının birleşmesi gerektiğini belirten Gültekin, aksi haldezulme maruz kalacak Müslümanların vebalinin ağır olacağını ifade etti.

Müslümanların birlik olmaları gerektiğini kaydeden Gültekin, son olarakşunları söyledi: “Ülkemizde Hristiyanların mabetlerini tamir ediyoruz. Ve kimsegidip mabetlerini yıkmıyor. Biz onlar gibi yapmayacağız fakat onların anlayacağıdilden onlara cevap verilmesi gerekmektedir. Halk olarak, toplum olarak,Müslüman devletler olarak bunlara gereken cevabı verip gereken tedbirleralmalıyız. Yoksa Allah muhafaza Avrupa’da yaşayan Müslüman kardeşlerimiz büyükzarar göreceklerdir.” İlkha

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *