image

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanike) köyünde 2 HÜDA PAR'lının katledilmesiyle sonuçlanan HDP saldırısını raporlaştıran HÜR DER, olaydan bir hafta önce PKK taraftarlarınca, köydeki muhaliflerin artık sonlarının geldiği şeklinde propaganda yapıldığına dikkat çekti.

İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (HÜR DER), Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanike) köyünde 2 HÜDA PAR'lının katledilmesiyle sonuçlanan HDP saldırısıyla ilgili bir rapor hazırladı.

Olay yeri görüntüleri, görgü tanıkları ve otopsi raporları incelenerek hazırlanan raporda, saldırıdan bir hafta önce PKK taraftarlarınca, köydeki muhaliflerin artık sonlarının geldiği şeklinde propaganda yapıldığına dikkat çekildi.

Devlet, katilleri mi koruyor?

Olaydan kısa süre sonra köye jandarmanın geldiği belirtilen raporda, yaralılar halen köyde olmasına rağmen gelen 2 askeri helikopterin katil zanlılarını götürdüğü ve yaralılara herhangi bir müdahalede bulunmadığına dikkat çekilerek, bu durumun köylülerde PKK-HDP taraftarlarının devlet tarafından korunduğu şeklinde bir algının oluşturduğu kaydedildi.

Köye gelen HDP'lilerin PKK propagandası yaptığı ve halkın değerlerine hakaret ettiği belirtilen raporda, saldırıda katledilen Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan’ın herhangi bir tartışmanın içinde yer almadığı ve olay sırasında tarladan evlerine döndükleri vurgulandı.

Raporda ayrıca, otopsi raporları sonucuna göre, Şimşek ve Talayhan'a isabet eden kurşunların müstakilen öldürücü nitelikte olduğu belirtildi. Haber merkezi

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *