image

 

HÜDA PAR’ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun düzenlediği mitinge 10 binler katıldı. Mitingde HDP’lilerin İdil ilçesinde yaptığı katliama lanet yağdı.

 Diyarbakır Yenişehir İstasyon Meydanında yapılan mitingde sık sık ‘Zalimler için yaşasın cehennem’, ‘Kahrolsun PKK’,  sloganları atılırken, Şırnak’ın İdil ilçesinde HDP/PKK’lılar tarafından katledilen Muhammed Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan’ın katillerine de uzun süre boyunca lanet yağdı. Mitinge katılanlar HDP’nin LGBTİ adaylarına göndermeler yaparak: “LGBT’ye hayır, Namussuzluğa hayır, Eşcinselliğe Hayır” sloganları attılar.

 “HDPPKK diğer bütün Kürt gruplarıyla sorun yaşıyor”

Mitingde konuşan Yapıcıoğlu , “Nerde 2 parti arasında kavga çelişki varsa bunlardan bir tanesi mutlaka bunlardır. Daha 2 gün önce Irak Kürdistanı ile İran Kürdistanı arasında İran KDP’si arasında çatışma çıkmadı mı? Oradaki bütün Kürt partilerini kendilerine boyun eğme veya Kürdistanı terk etme tercihine zorlamadılar mı? Türkiye Kürdistanın da zilletle boyun eğmeyen herkesi hedef yapmadılar mı? Burada HDP dışında kimsenin girmesi tehlikeli ve yasaktır demediler mi? Bunların bizimle ilgisi yok deyip milletin aklıyla, zekâsıyla alay etmediler mi?” dedi. İlkha

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *