image


Kış mevsiminin yaklaşmasıyla zencefil, zerdeçal, kekik ilebirçok karışımdan oluşan kış çayları başta olmak üzere diğer bitkisel ürünlereolan ilginin arttığı ifade ediliyor.

Bitkisel ürünlerin üst solunum yolu enfeksiyonları gibibirçok sağlık problemine karşı yararlı olduğu belirten aktarcılar, vücutdirencini artıran ve daha dinç olmak için çeşitli baharatların tüketiminin dearttığını ifade etti.

Covid-19 salgının yanı sıra havaların iyice soğumayabaşlamasıyla birlikte mevsim değişikliğine bağlı gribal hastalıklar da başgöstermeye başladı. Vatandaşlar gribal hastalıklardan korunmak için soluğuaktarlarda alırken, aktarlar da soğuk havalar ile birlikte işlerinin açıldığınıbelirterek müşterilerine özel hazırlanmış bitkisel ürünleri sunuyor.

Batmanlı aktarlar, vatandaşların soğuk havalarda hastaolmamak için bitkisel ürünler aldıklarını ve soğuk algınlığına bağlı üstsolunum yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıklara karşı doğal tedavi imkânı sunanaktarları tercih ettiklerini kaydetti.

“SALGIN SÜRECİNDE BİTKİSEL ÜRÜNLERE RAĞBET ARTTI”

Salgın sürecince kış çaylarına ve özellikle bitkiselürünlere talebin arttığını ifade eden işletme sorumlusu Hüseyin Meviş,“Havaların soğumasıyla burada yaptığımız özel bir kış çayımız var. Bu bitkiselçayımız ekstra zencefil, zerdeçal, tarçın, hibüsküs, ada çayı ve kuşburnu gibi10 bitkiden oluşuyor. Bunlar genelde soğuk algınlığında, bronşit, öksürük,nefes darlığı çekenlere çok iyi geliyor. Bu bitki karışımı vücut direncini deartırıyor ve grip olma ihtimalini azaltıyor. Müşterilerimiz de ekstradan kendiistedikleri gibi karışımlar hazırlayabiliyor. Zencefil, zerdeçal ve tarçın içinayrıca kara kovan balı alıp karıştıranlar da var. Hem tadını güzelleştiriyor hemboğazı yumuşatıyor hem de öksürüğe iyi geliyor.” ifadelerini kullandı.

“BİTKİ ÇAYLARI ÖKSÜRÜK VE GRİBALE İYİ GELİYOR”

Bitkilerin çay şeklinde içildiği gibi toz haline getirilipbal ile de tüketilebildiğini belirten Meviş, bu karışımlarım öksürük ve gribe iyigeldiğini söyledi.

Meviş, şöyle devam etti: “10 çeşit bitkinin olduğu karışımıbir bardak kaynamış suya bir tutam bırakıp 5 dakika dinlendirdikten sonra sabahve akşam olmak üzere günde iki defa içilirse yeterlidir. Tarçın, zencefil,zerdeçal, kuşburnu ve çörek otunu toz haline getirip bal ile tüketimini demüşterilerimize öneriyoruz. Özellikle Covid-19 sürecinde öksürük sorunu yaşayanbirçok kişi yanımıza geliyor ve bu karışımları öneriyoruz. Bu bitkiselkarışımlar hem boğazı yumuşatıyor hem de göğsü temizliyor. Bu yönde de yoğunbir talep alıyoruz.”

“BİTKİ ÇAYLARINI HERKESE TAVSİYE EDİYORUM”

Ihlamur ve papatyayı çay demler gibi demleyip içtiklerinisöyleyen vatandaş Süleyman Yıldırım, “Kış aylarında genelde ıhlamur ve papatyaçayını tercih ediyorum. Bu çayların çok faydasını gördük. İnsan sağlığı içinçok faydalı. Genelde ıhlamur, papatya ve buna benzer bitkileri alıyorum. Bubitkileri normal çay demler gibi yapıp ailece günde birkaç defa içiyoruz. Bitkiçayları soğuk algınlığına iyi geldiği için herkese tavsiye ediyorum.” şeklindekonuştu.

“SÜREKLİ BİTKİ ÇAYI İÇTİĞİMİZ İÇİN DOKTORA DAHA AZGİDİYORUZ”

Bitki çayı tükettikleri için doktora daha az gittikleriniifade eden bir diğer vatandaş Ersin Taş ise şunları söyledi: “Genelde eve özelkarışım bitkisinden alıyor, çay gibi demleyip çoluk çocuk ailece sabah akşamiçiyoruz. Bitki çayları ilaçlardan daha sağlıklı ve gribe, öksürüğe faydalıdır.Sürekli tükettiğimiz için bu sayede doktorlara daha az gidiyoruz. Bu nedenleherkese bitki çayını tavsiye ediyorum.”(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *